vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova spală rușinea Poliției Locale Craiova. Primarul mulțumește meșterilor populari și cere scuze public

Meșterilor populari nevoiți să treacă prin incidentul cu cei doi polițiști locali, cu ocazia evenimentului de miercuri de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, li se aduc mulțumiri pentru faptul că nu au abandonat acțiunea și că astfel craiovenii s-au bucurat din plin de frumusețea meșteșugurilor tradiționale oltenești. Poliția Locală Craiova nu a găsit de cuviință că este cazul să le explice artizanilor atitudinea celor doi agenți, dar a făcut-o municipalitatea. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, le va trimite meșterilor populari o scrisoare de mulțumire pentru că au venit la Craiova și și-au dat mâna de „Ziua Olteniei”.

După ce în cursul zilei de miercuri a considerat că nu este necesar să explice incidentul petrecut între subalternii săi și meșterii populari prezenți în foaierul Teatrului Național Craiova, directorul Poliției Locale Craiova, Octavian Mateescu, a încercat să facă acest lucru, joi. Nu pentru că se simțea obligat să vină cu lămuriri pentru artizani, ci pentru că a fost din nou întrebat despre cum au stat lucrurile. Cât despre atitudinea celor doi polițiști locali, atâta vreme cât nici măcar conducerea instituției nu pare a fi dispusă să poarte un dialog firesc, considerăm că este de prisos să avem așteptări.

„Haideți să vă spun care este situația, în 30 de secunde. Li s-a permis participanților la târgul de miercuri să intre cu mașina pe platou la Teatrul Național Craiova în sensul de a-și descărca marfa. Li s-a pus în vedere să descarce marfa, ca ulterior să ducă acele mașini fie în parcarea subterană, fie în cea de pe strada A. I.Cuza. Când s-a întors patrula de polițiști, după mai bine de o oră și jumătate, mașinile erau tot acolo. Au mers din nou și i-au rugat să mute mașinile, moment în care a intervenit o personaă, doamna Etegan din câte am înțeles, nu am fost la fața locului să vă relatez în totalitate, care a spus că dânsa le-a promis dumnealor că vor parca mașinile pe platoul Teatrului și că Primăria Craiova nu a ajutat-o cu nimic, că din contră a făcut mari probleme acestui eveniment”, a menționat Mateescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

„Dacă cineva a greșit într-o astfel de situație își va cere scuzele de rigoare”

Aflând despre cele petrecute la evenimentul care a fost pe cale să se închidă înainte de a fi deschis, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a dat asigurări că va analiza situația. Meșterilor populari li se aduc mulțumiri, edilul cerându-și scuze în numele celor care le-au făcut o așa primire artizanilor.

„Dacă este o problemă cu atitudinea domnilor polițiști locali eu sunt convins că domnul director o va analiza. O să avem o discuție pe această temă. Este păcat să minimalizăm frumusețea a ceea ce am făcut miercuri. Dacă cineva a greșit într-o astfel de situație își va cere scuzele de rigoare. Acest lucru vi-l promit. O să verific, o să văd și eu care este problema și vă promit că mă duc personal și îmi cer scuze. Domnul de Vâlcea este unul dintre oamenii pe care îi respect și chiar am stat minute întregi la standul lui să văd obiectele. Îi respectăm pe acești oameni și le mulțumesc personal pentru prezența lor la Craiova. Au făcut un efort extraordinar și în general fac un efort pentru a păstra aceste tradiții. Eu sunt convins că ei nu au un câștig din aceste activități pe care le desfășoară și efectiv este vorba despre pasiune. Pentru acest lucru, personal îmi cer scuze în numele tuturor celor care i-au deranjat. O să le trimit o scrisoare de mulțumire și cu scuze pentru ceea ce s-a întâmplat miercuri”, este mesajul lui Genoiu.

Politica