Jandarmii doljeni au donat sânge

Home Actualitate Jandarmii doljeni au donat sânge
Jandarmii doljeni au donat sânge

Peste 70 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj au donat miercuri sânge, această acțiune fiind prima activitate cuprinsă în programul dedicat sărbătoririi a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (3 aprilie 1850).

Cunoscând problemele cu care se confruntă spitalele din România privind deficitul rezervelor de sânge, peste 70 de jandarmi din cadrul celor două unităţi au participat astăzi la activitatea de donare de sânge în punctul de colectare special amenajat în cazarma proprie.

Deşi are un caracter benevol, periodic jandarmii din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.Mb. Craiova, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, se implică activ şi participă la acţiuni de donare de sânge.

Comandanţii celor două unităţi de jandarmi au salutat răspunsul prompt dat de colegii lor care au înţeles importanţa unui astfel de gest.

Prin această activitate, jandarmii doljeni doresc să dea un exemplu altor instituţii, dar şi comunităţii locale, pentru a se crea o coeziune în rândul acestora, în vederea participării la acest gen de acţiuni”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei.