vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un muncitor al Carierei de calcar Bistriţa-Costeşti, strivit de un utilaj

 

Un muncitor al Carierei de calcar Bistriţa-Costeşti din judeţul Vâlcea a murit, sâmbătă dimineaţă, la locul de muncă, fiind strivit de un utilaj.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că accidentul de muncă s-a petrecut în interiorul carierei de calcar, în timp ce bărbatul în vârstă de 54 de ani, din localitatea Costeşti, a vrut să verifice frânele utilajului.

 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, o anchetă fiind deschisă şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În data de 17 martie, în comuna Costești, la cariera de calcar de la Bistrița, a avut loc un accident de muncă mortal. Victima este un bărbat de 54 de ani, din Costești, angajat la carieră, lucrând pe un utilaj. Se pare că în momentul producerii accidentului, se afla la carieră, însoțit de un alt angajat. Victima ar fi coborât din utilaj pentru a verifica frânele, la volan aflându-se colegul, care din greșeală a coborât bena utilajului, strivind victima”, a declarat reprezentantul IPJ Vâlcea.

În 1960, odată cu amplasarea Uzinelor Sodice Govora, s-a deschis în Masivul Arnota, pe teritoriul comunei Costeşti din judeţul Vâlcea, Cariera Bistriţa, de unde se extrage şi se prepară calcarul folosit în industria chimică, pentru nevoi locale şi calcarul filer, calcarul sistificare, furajer, mozaic de calcar, calcar pentru mixturi asfaltice. La Cariera Bistriţa din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea, lucrează în acest moment aproximativ 200 de persoane.

Politica