miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Stejarii” s-au calificat la Cupa Mondială!

Înfrângere cu parfum de calificare. Astfel se poate caracteriza rezultatul obținut de naționala masculină de rugby a României împotriva celei georgiene. Stejarii au pierdut meciul de la Tbilisi cu scorul de 25-16 (10-6) dar au obținut calificarea directă la Cupa Mondială din Japonia de anul viitor grație victoriei reușite de Belgia, pe teren propriu, în fața Spaniei. Rezultatul obținut de Belgia împotriva Spaniei (18-10) este o mare surpriză deoarece Spania, care a învins inclusiv România, la Madrid, pornea ca favorită clară a meciului.

La Tbilisi, în fața unui public numeros, naționala Georgiei a început partida în forță, instalându-se în jumătatea de teren a României, ocaziile de început dând roade încă din minutul 7 când Soso Matiashvili a concretizat o lovitură de pedeapsă. Stejarii au replicat tot printr-o lovitură de pedeapsă, Florin Vlaicu, responsabilul echipei la acest capitol, aducând egalitatea pe tabela de marcaj.

Primul eseu al partidei a fost marcat de echipa gazdă care a reușit să fructifice efortul înaintării prin Lasha Lomidze. Soso Matiashvili a transformat și scorul devenea 10-3. Deși în inferioritate numerică, prin eliminarea de 10 minute a lui Ionel Badiu, Stejarii au forțat din nou egalarea și au fost aproape de un eseu prin Johannes Van Heerden. La pauză s-a intrat cu scorul de 10-6, același Florin Vlaicu reușind să transforme o altă lovitură de pedeapsă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În a doua repriză tot echipa gazdă a avut inițiativa și după un balon de urmărire a lui Lasha Khmaladze pe care Cătălin Fercu nu a reușit să-l intercepteze, Anzor Sitchinava a marcat al doilea eseu, transformat de Soso Matiashvili. Stejarii au forțat din nou în încercarea de a mai reduce diferența pe tabela de marcaj însă apărarea gazdelor n-a cedat. A fost nevoie tot de o lovitură liberă, transformată de Vlaicu, pentru a mai tăia din avantajul gruzinilor. Finalul meciului a adus două eseuri, câte unul de fiecare echipă, Kakha Asieshvili pentru Lelos respectiv Andrei Rădoi pentru Stejari, care astfel a anulat ocazia echipei gazdă de a lua și punctul bonus ofensiv.

Chiar și așa, victoria Georgiei împotriva României a fost suficientă pentru a câștiga titlul de campioană a turneului Rugby Europe International Championship 2018 şi trofeul ”Antim Ivireanu”, care se acordă câştigătoarei din meciul direct dintre cele două naţionale.

Lotul României pentru această partidă a fost: 1. Ionel Badiu (Timişoara Saracens), 2. Eugen Căpăţână (Timişoara Saracens), 3. Alexandru Ţăruş (Sale Sharks), 4. Johan Van Heerden (CSM Bucureşti), 5. Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), 6. Dumani Mtya (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Kuselo Moyake (Steaua Bucureşti), 8. Stelian Burcea (CSM Bucureşti cpt.), 9. Florin Surugiu (Steaua Bucureşti), 10. Jack Umaga (Timişoara Saracens), 11. Ionuţ Dumitru (Steaua Bucureşti), 12. Florin Vlaicu (Steaua Bucureşti) 13. Paula Kinikinilau (CSM Bucureşti), 14. Tangimana Fonovai (Timişoara Saracens), 15. Cătălin Fercu (Timişoara Saracens)
Rezerve: 16.Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), 17. Mihăiţă Lazăr (Castres), 18. Constantin Pristaviţă (Ştiinţa Baia Mare), 19. Adrian Motoc (Racing 92), 20. Cristian Chirică (CSM Ştiinţa Baia Mare), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti), 22. Sione Fakaosilea (Ştiinţa Baia Mare), 23. Marius Simionescu (Timişoara Saracens).

 

Sursa foto: facebook.com/GeorgianRugby

 

Lucian SANDU

Politica