sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiectantul Spitalului Regional Craiova bate pasul pe loc

Autoritățile locale craiovene și administrația județeană din Dolj au participat, miercuri, la o videoconferință pe tema Spitalului Regional Craiova. Mihail Genoiu, primarul urbei, consideră că timpul pierdut până acum și cel care se va mai pierde reprezintă o problemă ce are la bază lipsa de implicare a proiectantului. Genoiu a fost la o întâlnire cu primul-ministru al României, joi după-amiază, unde chiar a specificat acest lucru.

La videoconferința de miercuri, proiectantul a cerut aceleași informații de la furnizorii de servicii pe care le-a mai solicitat cu prilejul altor întâlniri cu aceștia.

Legat de Spitalul Regional, eu o voi spune și în cadrul discuțiilor cu primul ministru, că cel care are o problemă la ora actuală este proiectantul. O spun cu cea mai mare fermitate. Nu știu cine este proiectantul din partea Ministerului Sănătății dar acest proiectant cerea în videoconferința de miercuri lămuriri pe care normal ar fi fost să le obțină prin deplasări la fața locului. Ar fi normal ca un proiectant să vină în teren, să ia legătura cu administrația, să solicite toate informațiile și după aceea să prezinte un plan de situație. Acolo este o problemă. Consider că proiectantul poate să se debaraseze de autorități în momentul în care lucrează efectiv la fluxul interior al clădirii. Până atunci, legat de amplasament, de utilități, discuțiile trebuie purtate cu toți factorii implicați. Nu este posibil să îmi ceri într-o videoconferință informații de la furnizorii de utilități atâta timp cât noi am asigurat câteva runde de întâlniri între proiectanți și acești furnizori de utilități. Personal am fost la aceste întâlniri dintre furnizori și proiectanți și, ce facem acum mai cerem acele informații în videoconferință?! Trebuie cumva făcută o legătură între proiectanți și acest proiect de la Craiova. Aici este o problemă. Dacă vrem să înaintăm, acest proiectant trebuie să înțeleagă că realitatea este pe teren și doar așa lucrurile pot înainta. O să solicit acest lucru. Dacă pierdem timp, sau dacă deja am pierdut, nu a fost din cauza noastră. Noi la ora aceasta avem eliberat certificatul de urbanism pentru PUZ-ul cel nou”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica