vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU vrea a doua victorie în play-off

Aflată în lupta pentru primele două locuri din campionat, CSU Craiova dorește să obțină al doilea succes în play-off după ce s-a impus în prima etapă cu scorul de 1-0 de Astra Giurgiu, pe teren propriu. În al doilea meci al acestei faze, echipa craioveană merge în deplasare la Ovidiu, pe terenul formației FC Viitorul, echipa de pe locul patru în play-off, partida urmând să se dispute în această seară de la ora 20.45.

Este un meci foarte dificil, pentru că Viitorul este o echipă care joacă un fotbal bun și are un antrenor excelent. Gică Hagi a reușit multe lucruri bune pentru fotbalul românesc, a promovat mulți tineri, îl felicit pe această cale. Viitorul are un joc mai rapid acum, cu Ianis Hagi în teren. Țucudean era un jucător de careu, iar Eric, care este un fotbalist bun, nu oferea viteza de joc pe care o oferă Ianis. În ofensiva Viitorului pot apărea Ianis sau Chițu, deci s-a modificat contextul față de ultimul meci susținut la Ovidiu. Dar noi trebuie să ne concentrăm, să jucăm bine și să câștigăm, a declarat antrenorul Devis Mangia în cadrul conferinței de presă premergătoare acestui meci.

Tehnicianul italian de pe banca echipei craiovene a mai spus că nu există probleme în lot pentru meciul de la Ovidiu și nici nu vor apărea modificări mari în primul 11, mai ales la nivelul defensivei unde Mangia este mulțumit de cum merge jocul. Astfel, este foarte puțin probabil ca Florin Gardoș să își facă debutul pentru CSU în partida cu FC Viitorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu sunt probleme de lot. Trebuie să facem tot ce putem să câștigăm împotriva lui Viitorul. Am citit că și ei își doresc cele trei puncte deoarece speră la locul trei. Nu știu dacă o să fie surprize în primul 11. Depinde ce considerați ca o surpriză, pentru mine niciun jucător nu reprezintă o surpriză pentru că dacă aleg să îl introduc în teren înseamnă că el merită să fie în echipa de bază. Probabil că nu voi modifica linia defensivă, în acest moment funcționează bine și nu am de ce să fac schimbări. La Viitorul evoluăm pe  cel mai bun gazon din Liga I, dar nu este un avantaj pentru noi, pentru că și Viitorul evoluează pe același teren. Prefer să avem un meci frumos, iar asta cred că se va întâmpla. Trebuie să ne concentrăm și să câștigăm acest meci, iar apoi o să le dau băieților câteva zile libere pentru că urmează să fie întrerupt campionatul pentru acțiunile echipei naționale. Nu mă gândesc acum că putem trece pe locul doi, doar la cum putem să câștigăm în următorul meci”, a completat Devis Mangia.

FC Viitorul a pierdut în primul meci din play-off cu 2-1 în fața lui FCSB. Împotriva echipei craiovene, constănțenii au fost învinși în ambele meciuri din sezonul regulat, cu 2-0 la Ovidiu și cu 3-1 pe Ion Oblemenco în Bănie.

Martic: Fiecare meci este ca o finală acum

Jucătorul Ivan Martic, prezent la conferința de presă organizată înainte de partida din această seară, a spus că în play-off orice partidă va fi ca o finală de campionat și că își dorește cât mai multe victorii cu Craiova până la încheierea acestui sezon.

Viitorul este o echipă bună, care practică un fotbal de calitate. Trebuie să ne concentrăm la jocul nostru ca să câștigăm acest meci. Orice joc este ca o finală pentru noi de acum. Am avut ceva probleme musculare spre finalul meciului cu Astra, dar acum sunt bine, nu mai am probleme. Încerc mereu să dau totul la antrenamente și în timpul jocurilor, să îmi ajut echipa să câștige. Sper să câștigăm cât mai multe meciuri până la finalul sezonului, a declarat Martic.

Program Play-off Etapa a II-a

Vineri, 16 martie

FC Viitorul – CSU Craiova ora 20.45

Duminică, 18 martie

CSM Poli Iași – Astra Giurgiu ora 18.00

CFR Cluj – FCSB ora 20.45

CLASAMENT PLAY-OFF

1. CFR Cluj 1 1 0 0 2:1 33

2. FCSB 1 1 0 0 2:1 31

3. CSU Craiova 1 1 0 0 1:0 29

4. FC Viitorul 1 0 0 1 1:2 22

5. Astra Giurgiu 1 0 0 1 0:1 22

6. Poli Iași 1 0 0 1 1:2 20

Program Play-out Etapa a II-a

Vineri, 16 martie

Juventus București – Poli Timișoara ora 18.00

Sâmbătă, 17 martie

Gaz Metan Mediaș – Concordia Chiajna ora 18.00

FC Botoșani – Dinamo București ora 20.45

Luni, 19 martie

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Voluntari

CLASAMENT PLAY-OUT

1. Dinamo București 1 1 0 0 3:0 23

2. FC Botoșani 1 0 1 0 0:0 21

3. FC Voluntari 1 1 0 0 1:0 17

4. Concordia Chiajna 1 0 1 0 1:1 15

5. Poli Timișoara 1 0 0 1 0:1 14

6. Sepsi 1 0 1 0 1:1 11

7. Gaz Metan Mediaș 1 0 0 1 0:3 8

8. Juventus București 1 0 1 0 0:0 7

Politica