Conecteaza-te cu noi

Olt

Primăria Potcoava vrea fonduri europene pentru reabilitarea sediului instituţiei

Publicat

pe

Sediul Primăriei Potcoava dar şi cel al poliţiei oraşului vor fi reabilitate termic cu fonduri europene, administraţia locală lucrând la documentaţia proiectului.

Primarul oraşului Potcoava, Manuel Enăchioaia, a declarat că proiectul este la faza de elaborare a studiului de fezabilitate, adăugând că administraţia locală are în proprietate şi sediul în care funcţionează poliţia.

În vederea obținerii de finanțare nerambursabilă, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 Axa Prioritara 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B – clădiri publice, Primăria orașului Potcoava a demarat procedura de elaborare a documentațiilor tehnice specifice pentru modernizarea a două clădiri publice aflate în domeniul public al orașului. Este vorba despre sediul primăriei şi sediul poliţiei, imobilul în care funcţionează poliţia fiind tot al primăriei”, a afirmat Enăchioaia.

Edilul s-a plâns că, în acest an, Primăria Potcoava are un buget diminuat, însă acest fapt nu a împiedicat administraţia să-şi ducă la îndeplinire proiectele.

Chiar dacă Primăria Potcoava, printr-o eroare de calcul a Ministerului de Finanţe, a pierdut aproximativ 11.000.000 lei, bani ce trebuiau să vină de la bugetul de stat, s-au găsit soluții pentru asigurarea sumelor pentru domeniile de activitate care trebuie finanțate de la bugetul local, care asigură finanțare pentru investiții noi sau în derulare, dar și pentru susținerea educației, pentru finanțarea programelor sociale, culturale și sportive. Am încercat să asigurăm ceea ce este necesar pentru orașul Potcoava din toate punctele de vedere”, a mai spus Manuel Enăchioaia.

© 2022. Toate drepturile rezervate.