joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Râmnicului a amendat Romprest pentru mizeria din oraş

Primăria Râmnicu Vâlcea a amendat societate Romprest Energy pentru că nu a ridicat gunoiul de la platformele din oraş. Aceasta, după ce cetăţenii s-au plâns pe reţelele de socializare de mizera din oraş.

Ca urmare a numeroaselor sesizări transmise prin intermediul reţelelor de socializare referitoare la starea deplorabilă în care se aflau multe puncte de colectare a deşeurilor gestionate de Romprest Energy, luni, 12 martie, inspectorii zonali coordonaţi de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu au derulat o acţiune de control la cele aproximativ 200 astfel de spaţii din municipiu. Din păcate, cele sesizate s-au dovedit a fi adevărate, constatările în teren relevând faptul că, în aproape 90% din cazuri, Romprest Energy nu şi-a îndeplinit atribuţiile, punctele de colectare fiind negolite, iar unele din acestea de-a dreptul îngropate în mormane de gunoi.În această situaţie, în temeiul HCL nr. 278/2015 privind actualizarea Regulamentului de salubrizare a municipiului, au fost aplicate, doar într-o singură zi, 8 amenzi fiecare în valoare de 1.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă semnat de primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

Primăria susţine că va continua să monitorizeze modul „în care această societate comercială îşi face treaba în Râmnicu Vâlcea şi respectă prevederile contractuale, iar orice alte abateri de acest fel vor fi drastic sancţionate”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cetăţenii municipiului sunt rugaţi să sesizeze cu promptitudine toate aspectele negative derivate din activitatea de ridicare a deşeurilor de la punctele de colectare prestată de Romprest Energy pentru a le putea sancţiona corespunzător. În acelaşi timp, doresc să îi asigur pe toţi locuitorii Râmnicului că, încadrându-ne în prevederile contractuale şi în contextul legislativ în domeniu, Primăria municipiului nu va mai permite acestei societăţi comerciale să îşi bată joc de o întreagă comunitate locală!”, continuă Gutău în comunicatul menţionat.

 

Politica