vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 800 de milioane de lei pentru investițiile de la CEO

Complexul Energetic Oltenia a prevăzut suma de 810.000.000 de lei din bugetul acestui an, pentru investiții. Cei mai mulți bani sunt alocați pentru modernizarea Grupului energetic nr. 5 de la Termo Rovinari, fiind vorba de aproape 250.000.000 de lei. De asemenea, potrivit planificării pentru acest an, și un Grup de la Termo Turceni va intra în proces de modernizare. Astfel, pentru partea de minerit, pentru îmbunătățirea condițiilor din cariere vor mai rămâne doar câteva sute de milioane de lei.

Calculele efectuate la nivelul conducerii CE Oltenia indică faptul că 610.000.000 de lei merg spre energie și diferența de 200.000.000 spre minerit.

La Turceni, Grupul 3 este aprobat în hotărârea Consiliului de Supraveghere din luna decembrie, în a intra în plan de restructurare şi modernizare. Deci pe partea aceasta vom merge: 610 milioane pentru energie, 200 de milioane spre minerit”, a explicat Sorinel Boza, directorul general al CE Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ritm alert de lucru la Termo Rovinari

Cât privește modernizarea Grupului 5 de la Termo Rovinari, conducerea CEO este hotărâtă să respecte termenul de finalizare al proiectului, fapt pentru care se lucrează intens pe acest sector.

Am mărit ritmul pe investiţia grupului 5 de la Rovinari. Trebuie să ne încadrăm în termenul pe care ni l-am propus. Și la celelalte termocentrale, şi la Turceni, şi la Craiova II, lucrările din acest an vor duce la o îmbunătăţire a performanţei grupurilor energetice”, a completat Dan Vasile, membru al Directoratului CE Oltenia.

Modernizarea excavatoarelor

Referitor la condițiile de lucru din cariere, se preconizează că la finele acestui an se va termina construirea noului depozit de cărbune de la Roşia. Totodată, modernizarea excavatorului 04 de la Lupoaia ar urma să fie încheiată în trimestrul III al acestui an, iar circuitul de benzi aferente acestui excavator va fi gata în primul trimestru din 2019. CE Oltenia are în vedere modernizarea a încă două excavatoare, la cariera Roşia şi la Tismana.

Politica