vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Performanță mare pentru handbaliste! SCM Craiova, în semifinalele Cupei EHF

Deși părea puțin probabil ca echipa craioveană să revină în returul sferturilor de finală ale competiției europene după ce în prima partidă pierduse pe teren propriu la două goluri diferență, scor 23-25. SCM Craiova a arătat însă că este o formație puternică în acest sezon, iar după succesul răsunător împotriva lui CSM București obținut săptămâna trecută în campionat, a urmat o victorie și mai mare pentru elevele lui Bogdan Burcea în meciul din Rusia. Craiovencele au întâlnit sâmbătă după-amiază în deplasare Lada Togliatti cu misiunea de a obține calificare mai departe în semfinale. Pentru asta însă ele aveau nevoie de un succes la cel puțin trei goluri diferență, așa că ofensiva trebuia să își facă treaba extrem de bine, în același timp apărarea fiind obligată să le țină din scurt pe rusoaice pentru a nu se apropia pe tabelă. Prima repriză a fost una de gală pentru jucătoarele lui SCM Craiova, care au căpătat un avantaj de șase goluri la finalul primei părți (14-8), reușind să controleze jocul foarte bine. După pauză, gazdele și-au dat seama că nu e de joacă și că pot pierde calificarea, îmbunătățind calitatea evoluției lor. Rusoaicele s-au apropiat la un moment dat chiar la un singur gol, 19-20, dar după un time-out al antrenorului Bogdan Burcea, oltencele au reușit să refacă ecartul necesar pentru a merge mai departe, scorul devenind 25-21 în favoarea Craiovei. În finalul meciului, Lada a recuperat din nou din diferență și s-a ajuns la același scor ca în tur, 25-23, dar de această dată la conducere aflându-se formația craioveană. Valentina Ardean-Elisei, care a avut o evoluție excelentă în acest joc marcând 9 goluri, a adus calificarea pentru SCM Craiova după ce a transformat o lovitură de la 7 metri în ultimele secvențe ale meciului, ducând scorul la 26-23, suficient pentru ca echipa olteană să fie prezentă în semifinalele competiției europene și astfel semnând cea mai mare performanță din istoria clubului de până acum într-o întrecere internațională. O contribuție mare la această performanță le-au avut și jucătoarele Yulia Dumanska, cu multe intervenții care au salvat echipa, și Cristina Florianu, cu șase goluri înscrise. În penultimul act al Cupei EHF, SCM Craiova va întâlni câștigătoarea dintre Kastamonu Belediyesi și HC Zalău, meci care s-a încheiat ieri după terminarea ediției.  Meciurile din semifinale vor avea loc pe 7-8 aprilie și 14-15 aprilie.

H.C LADA TOGLIATTI – S.C.M. CRAIOVA 23-26 (8-14)

Lada Togliatti: Dmitrieva (4), Novoselova (4), Vedekina (3), Kakmolja (3), Nosikova (3), Snopova (3), Tarasova (2), Mihailicenko (1).

Policlinica Buna Vestire Craiova

SCM Craiova: Dumanska, Stanciu – Elisei (9), Florianu (6), Ţicu (3), Nikolic (3), Pricopi (2), Rădoi (1), Vizitiu (1), Klikovac (1), Trifunovic, Tudor.

Politica