Documentația pentru reabilitarea Cinematografului Central din Caracal, în acest an

Municipalitatea caracaleană va întocmi, în acest an, studiul de fezabilitate pentru reabilitarea Cinematografului Central, preluat de la România Film, la începutul acestui an.

Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu, a declarat că îşi doreşte ca imobilul să găzduiască atât o sală de cinema cât şi una de spectacole.

Am bătut palma cu România Film, s-a făcut contractul. Avem o înţelegere pe 20 de ani şi vrem să investim pentru ca acea sală să fie şi cinematograf şi sală de spectacole, să aibă mai multe valenţe. Anul acesta vrem să aprobăm studiul de fezabilitate, să stabilim exact ce vom face, iar investiţia propriu-zisă să o facem anul viitor”, a afirmat acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edilul speră ca investiţia să poată fi finanţată cu fonduri europene.

Dacă vom avea posibilitatea să găsim finanţare cu fonduri europene, o vom accesa, pentru că ne permite contractul de comodat. Noi am plecat de la ideea că îl vom face cu bani de la bugetul local, dar bineînţeles că suntem deschişi, iar Serviciul de Integrare Europeană din cadrul primăriei lucrează la acest aspect. Timp de cel puţin 20 de ani spaţiul este al nostru”, a mai declarat Liviu Radu.

Aleşii locali caracaleni au probat, în ultima şedinţă din 2017, încheierea unui contract de comodat, între municipalitate şi RADEF „România Film”, pentru reluarea în folosinţă gratuită a sălilor aparţinătoare Cinematografului Central din Caracal.

Potrivit hotărârii de consiliu local aprobate, în luna decembrie 2017, contractul de comodat se va încheia pe o perioadă de minimum 20 ani, „în scopul înfiinţării unui centru cultural pentru deservirea cetăţenilor din municipiul Caracal, administrat de Consiliul Local Caracal”.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul starului porno Stormy Daniels

Marele juriu din Manhattan a votat să-l pună sub...