joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce victorie pentru SCM Craiova! Și o doză de moral înainte de meciul din Rusia

Echipa olteană a demonstrat că este singura formație din campionatul românesc de handbal feminin care îi poate pune probleme titanului CSM București. Asta s-a și întâmplat miercuri după-amiază în partida din Sala Polivalentă a Craiovei dintre SCM Craiova și campioana din ultimele trei sezoane, CSM București.

Venind după un an și jumătate de invincibilitate în campionat, ultimul eșec fiind în septembrie 2016 pe terenul Dunării Brăila, cea mai valoroasă echipă română de handbal feminin din ultimii ani a mai bifat o înfrângere ieri pe terenul formației craiovene. Elevele lui Bogdan Burcea au avut o evoluție foarte bună în fața lui CSM, reușind să câștige în finalul meciului cu 23-21, după ce au fost conduse la pauză cu 12-11. Este cel mai important succes al craiovencelor în acest sezon și unul care a adus o mare bucurie pentru suporterii handbalistelor, prezenți într-un număr mare la întâlnirea cu formația campioană, răpusă pentru prima dată în acest sezon.

Felicit fetele, publicul, prezent în număr foarte mare să ne încurajeze. Foarte importante pentru mine sunt cele trei puncte, de care aveam mare nevoie să facem un pas spre înainte în clasament. Suntem în luptă directă cu echipa din Vâlcea şi Cisnădie pentru locul doi şi ne dorim foarte tare medaliile de argint la gât. Vom lupta pentru acest lucru până în ultima etapă. Acest succes ne întăreşte moralul pentru partida de la Togliatti”, au fost cuvintele antrenorului de la SCM Craiova, Bogdan Burcea, după marea victorie în fața lui CSM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru echipa din capitală această înfrângere nu contează prea mult în perspectiva câștigării titlului național pentru a patra oară la rând, deoarece se clasează pe prima poziție la un adăpost de 12 puncte față de echipa de pe locul secund, SCM Craiova. În schimb, cele trei puncte obținute sunt esențiale pentru formația olteană, care astfel a dobândit un avantaj important în lupta pentru poziția a doua din campionat, la care mai aspiră și HCM Râmnicu Vâlcea și Măgură Cisnădie.

Pentru echipa lui Bogdan Burcea urmează acum returul de foc din sferturile Cupei EHF cu Lada Togliatti, care va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, pe terenul echipei ruse. Craiovencele au pierdut în meciul tur la două goluri diferență, cu scorul de 25-23, și au o misiune foarte grea în Rusia pentru a obține calificarea. Însă cu siguranță această victorie în fața lui CSM București le-a ridicat moralul jucătoarelor de la SCM Craiova și sunt motivate să facă un meci frumos în competiția europeană.

Convocări la naționale pentru jucătoarele lui SCM

Cinci dintre handbalistele echipei craiovene vor fi prezente în această lună la diferite loturi naționale. Cele mai importante sunt convocările jucătoarelor Valentina Ardean – Elisei și Yulyia Dumanska, care au fost chemate la prima reprezentativă a României pentru meciurile cu Rusia din grupa de calificare la Campionatul European din acest an, programate pentru 21 și 25 martie. La naționala de tineret, Lorena Stoican și Teodora Popescu au primit adrese de convocare pentru acțiunea care va avea loc la Cheile Grădiștei cu scopul de a pregăti turneul de calificare la Campionatul Mondial din 2020. Lângă cele două jucătoare se va prezenta la această adunare a naționalei de tineret și antrenorul principal al SCM Craiova, Bogdan Burcea, care face parte din staff-ul selecționatei pregătite de Gheorghe Tadici în postura de antrenor secund. O altă jucătoare care va participa la acțiunile echipei naționale este Zeljka Nikolic, chemată la lotul Serbiei.

SCM Craiova – CSM București 23-21 (11-12)

S.C.M. Craiova: Dumanska, Lung Ţicu, Florianu (4), Trifunovic, Elisei (6), Nikolic (3), Klikovac (2), Pricopi (5), Rădoi (1), Tudor, Vizitiu (1), Popescu (1).

CSM București: Grubisic, Ungureanu (1) – Gullden (3), Jorgensen (1), Neagu (5), Curea (4), Hagman (5), Frafjord (1), Jakobsen (1), Udriştoiu, Mehmedovic, Niombla, Ayglon (1).

Politica