Cabluri electrice în noroi, pericol de electrocutare la SE Rovinari

Reprezentanții firmei Concelex care efectuează lucrări de reabilitare pentru Sucursala Electrocentrale Rovinari, producător din domeniul energetic din județul Gorj, au fost verificați, miercuri, de către inspectorii de muncă și polițiștii din Rovinari. Principala abatere de la legislația muncii constatată de către echipa de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj se referă la nerespectarea siguranței muncitorilor prezenți pe șantier, cablurile de electricitate folosite pentru lucrări aflându-se în apă și noroi, existând oricând pericol de electrocutare.

O altă neregulă constatată este legată de faptul că pompa utilizată la drenarea apei din punctul de lucru nu are împământare. Pentru nerespectarea prevederilor legislative în privința securității și sănătății în muncă, angajatorul titular al lucrării riscă o amendă de 5.000 de lei. De asemenea, pentru unii dintre muncitori, angajatorii nu au putut prezenta dovezi ale instruirii complete în vederea muncii prestate.

Notificări pentru continuarea cercetărilor

În domeniul relațiilor de muncă, oamenii legii au constatat că, pentru unii dintre angajați, lipsesc de la punctul de lucru copiile contractelor individuale de muncă și evidența zilnică a timpului de lucru. Pe șantierul verificat muncesc, în prezent, și 23 de cetățeni vietnamezi. Inițial, angajatorul a raportat un număr total de 24 de cetățeni străini, însă unul dintre aceștia a părăsit inopinat șantierul, fiindu-i încetată detașarea.

Angajatorii verificați pe șantierul producătorului din domeniul energetic au fost notificați de către inspectorii de muncă să se prezinte, la începutul săptămânii viitoare, la sediul I.T.M. Gorj, cu o serie de documente pentru definitivarea controlului”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Populare

Recomandări

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...