vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Mehedinți pune paie pe foc: ,,Nu Prefectura trebuie să asigure căldura unui municipiu!”

Din prefect arbitru se transformă în prefect jucător. Declarație cu dedicație a prefectului de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, care anunță printr-un comunicat de presă că potrivit legii obligația asigurării utilităților și serviciilor publice ale unei localități revine consiliului local al unității administrativ teritoriale și nu instituției prefectului sau Guvernului. Cu alte cuvinte, prefectul vrea să spună că primarul Marius Screciu și Consiliul Local Severin sunt obligați să asigure termoficarea municipiului. Și să nu mai dea vina pe alții pentru lipsa de fonduri în acest sens. Din pământ din iarbă verde, ei și doar ei să facă rost de bani ori să găsească soluții viabile. Și să nu se mai plângă pe la colțuri că nu-i ajută nimeni. Că nimeni nu-i obligat să-i ajute. Chiar dacă situația e una specială și dificilă pe care primarul Screciu a moștenit-o” de la predecesorul său. Nu contează toate acestea, legea e lege și cu asta basta!

Drăghiea plusează și anunță că în ultimii ani „prin eforturile depuse de Instituția Prefectului” guvernele care s-au succedat au alocat pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin suma de 100 de milioane de lei! Prin toate acestea prefectul Nicolae Drăghiea începe să devină din prefect arbitru, prefect jucător!

O fi bine, o fi rău, nu știm deocamdată. Ce știm sigur este că această poziționare” nu-i pică deloc bine lui Marius Screciu, primar al Severinului și președinte executiv al PSD Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Domnul Drăghiea a contrazis cu date concrete unele opinii…”

Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Mehedinți, la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Mehedinți, prefectul Nicolae Drăghiea a făcut o informare cu privire la eforturile depuse de către Instituția Prefectului – Județul Mehedinți, pentru obținerea fondurilor alocate de către Guvernul României pentru încălzirea, în sistem centralizat, a municipiului Drobeta Turnu Severin și a prezentat auditoriului sumele alocate, în ultimii ani, de către guvernele succedate, sume care se ridică la valori de peste 100 milioane lei.

În acest fel, domnul Nicolae Drăghiea a contrazis, cu date concrete, unele opinii apărute în spațiul public mehedințean, opinii ce încearcă să minimalizeze grija instituției prefectului și Guvernului României față de locuitorii municipiului, arătând totodată că potrivit legii obligația asigurării utilităților și serviciilor publice ale unei localități revine consiliului local al unității administrativ teritoriale și nu instituției prefectului sau Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Mehedinți.

Politica