marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fonduri europene pentru două mari proiecte ale municipiului Târgu Jiu

Două mari proiecte pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu sunt pe cale să devină realitate şi să poată fi implementate începând chiar de anul viitor. Este vorba despre modernizarea iluminatului pe bază de leduri şi a transportului în comun.

Potrivit primarului municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, ambele investiţii vor fi realizate din fonduri europene, documentaţia aflându-se în analiză la Bucureşti. Această investiţie ar însemna, financiar vorbind, suma de 5.000.000 de euro.

În acest moment, am pregătit documentaţia pentru iluminatul public stradal, pe leduri. Am depus actele necesare. Suntem singurul municipiu din Oltenia pentru că este vorba despre o finanţare de 10.000.000 de euro pe regiune. Noi am solicitat ca proiectul nostru să aibă o finanţare de 5.000.000 de euro. În acest moment, din discuţiile pe care le-am avut şi cu cei de la ADR şi cu responsabilii din cadrul Primăriei, suntem cu documentaţia la zi. Marele avantaj este că în acest moment suntem şi singurul municipiu care am depus aceste acte”, a explicat Romanescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

20.000.000 de euro pentru transportul în comun

Un alt proiect important este modernizarea transportului în comun.

Aici vorbim despre suma de peste 20.000.000 de euro, bani alocaţi municipiului Târgu Jiu. Aici nu se mai pune probleam unei competiţii cu alte oraşe. Am pregătit documentaţia necesară depunerii proiectului”, a completat primarul municipiului Târgu Jiu.

Dacă cele două proiecte vor fi aprobate, implementarea lor ar putea demara în anul 2019.

Politica