miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afacerile cu flori şi cadouri pentru 8 martie, îngheţate

S-au consolat cu gândul că anul acesta vânzările de mărţişoare nu au mers deloc bine dar sperau ca măcar florile şi cadourile pentru 8 martie să-şi găsească mai repede clienţi. Comercianţii acestor tipuri de produse sunt dezamăgiţi, însă, şi de această a doua ocazie. Din cauza condiţiilor meteo, corturile alocate acestor mărfuri sunt goale, cei care îşi mai încearcă norocul spunând că trebuie să facă ceva să îşi recupereze din investiţie.

Comerţul cu flori şi cadouri pentru 8 martie a îngheţat, anul acesta, la propriu. Înarmaţi cu butelii de voiaj şi bine îmbrăcaţi, puţinii comercianţi care şi-au expus marfa la vânzare în cursul acestor zile se declară total dezamăgiţi.

Supăraţi din cauza noului amplasament

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Craioviţa Nouă, de exemplu, oamenii spun că nu îi ajută nici noul amplasament unde au fost montate corturile. Dacă până acum aceste standuri erau aşezate în zona pieţei, anul acesta florarii şi cei care vând cadouri de sezon au fost mutaţi pe aleea parcului de la Racheta, cel cu fântâna arteziană. „Anul acesta a fost dezastru. Ne-am consolat cu mărţişoarele şi speram să facem ceva treabă cu florile şi cadourile pe care le-am ambalat pentru 8 martie dar se pare că nu e aşa. Este foarte frig. Zăpada ne-a dat şi ea de cap şi nici nu prea avem vad. Când eram la piaţă era altceva. Nu ştiu de unde a pornit ideea să ne plaseze pe această alee, lângă locurile de joacă, dar nu este bine. Am zis ca măcar florile să le dăm, că alea se pierd. Cadourile le reambalăm pentru anul viitor”, a spus unul dintre comercianţii aflaţi la un cort din Craioviţa Nouă.

Preţuri cuprinse între 7 şi 100 de lei

În ceea ce priveşte preţurile, acestea sunt la nivelul celor de anul trecut. În funcţie de floare, de modul în care este ambalat ghiveciul, preţul este cuprins între 7 şi 35 de lei. Pentru un aranjament floral, comercianţii cer între 40 şi 70 de lei, cadourile având şi ele preţuri diferite.

Am pregătit coşuri cu diverse conţinuturi. Le avem în maşină pentru că este umezeală şi se distrug. În funcţie de ce conţine coşul, preţul porneşte de la 15 lei, o ciocolată şi o eşarfă, de exemplu, şi ajunge şi la 100 de lei. Acesta este maximum. Ne mai întreabă oamenii, dar foarte rar şi cumpără”, a mai spus comerciantul.

Politica