miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie și calificare! Craiova merge mai departe în Cupă după 1-0 cu Dinamo

Victoria mult dorită în fața rivalilor de la Dinamo București a sosit în sferturile de finală ale Cupei României. CSU Craiova a câștigat astăzi în fața “câinilor roșii” disputa de pe stadionul Ion Oblemenco, la limită, cu scorul de 1-0. Singurul gol al meciului a fost înscris de Bancu (56) în repriza secundă, după o pasă în careu a lui Thiago, care l-a pus într-o poziție bună pe mijlocașul Craiovei acesta din urmă fentându-l pe portarul advers și trimițând mingea în poarta goală. Evoluția elevilor lui Mangia a fost una bună, mai ales în prima repriză când a controlat clar meciul și a avut chiar două bare, prin Mitriță. Prima a venit în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, executată excelent de atacantul craiovean, dar deviată de Penedo in extremis în transversală. Tot Mitriță a trimis în stâlpul porții cu puțin timp înainte de pauză cu un șut de la marginea careului, din nou parat de portarul lui Dinamo și trimis în bară. Al doilea act a fost unul mai echilibrat, iar după ce gazdele au deschis scorul, jocul a început să fie mai mult de partea echipei oaspete. Craiova s-a retras după 1-0 și era aproape să fie egalată, pentru că Dinamo a forțat un gol în finalul meciului, având câteva oportunități importante. În cele din urmă, scorul a rămas același în favoarea craiovenilor, care au obținut astfel calificarea în semifinalele Cupei României.

CSU Craiova – Dinamo București 1-0 (0-0)

Stadionul Ion Oblemenco din Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marcator: N. Bancu (56)

CSU Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (Bărbuţ 78′), Băluţă, Mitriţă (A. Burlacu 55′). Antrenor: Devis Mangia.

Dinamo: Penedo – Hanca (J. Romera 63′), Maric, Katsikas, Olteanu – Mahlangu, Monroy – Torje, Nistor, Salomao (Palic 88′) – Pesic (D. Popa 78′). Antrenor: Florin Bratu.

Cartonaşe galbene: Gustavo 22′, Bancu 28′, Zlatinski 30′, Mateiu 31′, Briceag 84’/Torje 30′, Salomao 80′, Nistor 82′, Dudea 84′ (în afara terenului).

Arbitri: Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), al patrulea oficial a fost Iulian Călin (Ştefăneşti).

Politica