joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stenograme incendiare! În PSD Mehedinți s-a dat startul la cafteală! Au început să se mănânce între ei!

Și-a băgat dracul coada și în PSD Mehedinți! Stenograme incendiare din ultima ședință a PSD Mehedinți ies la iveală. Primarii cu greutate, îndeosebi Marius Screciu și Constantin Trușcă, s-au luat la ceartă cu parlamentarii. Dintre parlamentari cel mai tăios în replici a fost deputatul Alexandru Bălănescu, avocat renumit.

Scandal a pornit atunci când primarul Screciu le-a reproșat parlamentarilor că nu l-au ajutat să facă rost de bani pentru termoficarea Severinului. Bălănescu i-a replicat imediat că dacă nu face față sarcinilor de primar să-și dea demisia. ,,Dau oamenii cu pietre după noi, după noi ca organizație!”, ,,Te-ai angajat să fii primar, răspunzi de căldură, nu transmite răspunderea unde vrei tu! Dă-ți demisa să vină altul!”. ,,Mă doare să văd că un deputat PSD vine să critice organizația fără a avea măsuri. Să își dea dumnealui demisia căci noi l-am ales”, sunt câteva pasaje din scandalul în care pesediștii s-au certat între ei, cu cuțitele pe masă, fără menajamente.

,,Dau oamenii cu pietre după noi, ca organizație!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Severinului, Marius Screciu, a reproșat parlamentarilor din PSD Mehedinți că nu au făcut nimic pe lângă guvernul României în vederea obținerii banilor necesari pentru continuarea furnizării agentului termic către populație: „E posibil să opresc căldura. Dau oamenii cu pietre după mine. După noi ca organizație”, a răbufnit Marius Screciu, primarul Severinului.

Alexandru Bălănescu, deputat PSD Mehedinți, ofensat de declarațiile primarului, l-a îndemnat să își rezolve de unul singur problema încălzirii că doar de aceea este primar: Ați acceptat să conduceți comunitatea severineană, sunteți primul responsabil. Nu e responsabilitatea organizației județene. Sigur că trebuie să vă duceți după bani, că de aia v-am votat”, a replicat Bălănescu.

Primarul Șimianului, Constantin Trușcă, a sărit în apărarea primarului Screciu.

Avem nevoie de parlamentari care să ne reprezinte, nu de parlamentari care să spună că nu pot susține problema termoficării Severinului sau care înțeleg să încaseze aproape 10.000 de euro pe lună ca să facă selfie -uri pentru facebook. Eu am avut curaj să demisionez din Parlament, poate că e cazul ca și altul să îmi urmeze exemplul!”, a spus președintelui Ligii Aleșilor Locali ai PSD Mehedinți, Constantin Trușcă.

Screciu și Trușcă le-au mai reproșat colegilor parlamentari că au întors spatele județului dar și celei mai importante probleme a municipiului, asigurarea agentului termic.

M-am dus să mă milogesc și mai că nu am căzut în genunchi în fața doamnei prim ministru și a domnului Stănescu să primesc bani pentru căldură. Am cerut 23 milioane, mi-au dat 15. Am cheltuit de la primărie 100 miliarde. De unde credeți că am luat acești bani? Din investiții. Ce să le spun oamenilor?! Că sunt PSD, că sunt a patra organizație din țară la alegerile parlamentare din 2016 și ce primesc în schimb?!”, s-a întrebat retoric Marius Screciu.

Nu aș vrea să se înțeleagă alte lucruri pentru că se fac tot felul de speculații. Suntem în continuare alături de Aladin Georgescu, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem exprima liber nemulțumirile. Îmi permit să am un astfel de punct de vedere, ținând cont de faptul că datorită mie unii dintre parlamentari sunt acolo, lucru recunoscut chiar de ei, înainte de a ajunge să încaseze salariul de parlamentar. Se pare că, unii dintre ei, au uitat acest lucru și faptul că ei sunt doar rodul unor conjuncturi”, a declarat Constantin Trușcă.

Bălănescu și Screciu își cer demisiile unii la alții

Spiritele s-au încins și mai tare pe finalul conferinței județene, după ce deputatul Alexandru Bălănescu, ar fi țipat la Marius Screciu și i-ar fi cerut demisia:Învață ce fac deputații, primare! Te-ai angajat să fii primar, răspunzi de căldură, nu transmite răspunderea unde vrei tu! Dă-ți demisa să vină altul!”, ar fi zis Bălănescu. În replică, Marius Screciu i-a transmis lui Bălănescu să demisioneze el din Parlament: Sunt deranjat de faptul că un deputat PSD care a ieșit cu voturile organizației municipale, vine să ne spună că nu ne poate ajuta cu căldura și că tot noi trebuie să facem acest lucru. Nu! De aceea i-am trimis acolo, de aceea au votul severinenilor și al mehedințenilor, să facă eforturi să depășim acest moment. Mă doare să văd că un deputat PSD vine să critice organizația fără a avea măsuri. Să își dea dumnealui demisia căci noi l-am ales să ne reprezinte și ar trebui să știe că votul mehedințenilor și al severinenilor este unul important de care ar trebui să țină cont,” i-a spus în replică Marius Screciu lui Bălănescu.

Politica