Simulare la matematică. Aproape 800 de absenţi

Elevii de clasa VIII-a din judeţul Dolj au susţinut, marţi, proba la matematică din cadrul Simulării Examenului de Evaluare Națională. Aproape 800 de elevi, înscrişi iniţial pentru a susţine examenul, au absentat.

Conform unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, din 5319 elevi înscrişi pentru a susţine simularea la matematică, s-au prezentat la examen 4554, 765 lipsind.

Examenul s-a desfășurat în 156 de unități de învățământ care școlarizează elevi de clasa a VIII-a, mai transmite ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform calendarului aprobat OM nr. 3.109 din 29 ianuarie 2018 privind organizarea simulării evaluării naționale, afișarea rezultatelor se face în data de 16 martie 2018.

Fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările nationale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite inspectoratului școlar. Raportul include un plan de acțiune care cuprinde masurile de remediere acolo unde acest fapt se impune.

Unitățile de învățământ care obțin rezultate necorespunzatoare la simularile naționale sunt monitorizate și îndrumate constant de către inspectoratul școlar, în vederea creșterii rezultatelor”, se arată în comunicatul de presă menţionat.

Populare

Recomandări

Restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina, prelungite până în septembrie

Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale...

O blindată Piranha s-a scufundat în Dunăre în timpul exercițiilor militare NATO

O blindată Piranha 3 s-a scufundat în timp ce...

Bătaie între șoferi într-o benzinărie

A fost scandat într-o stație PECO din Alimpești, unde...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȚI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.06 – 11.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...