vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de sirieni şi irakieni au încercat să fenteze Poliţia de Frontieră din Calafat

Zeci de cetăţeni sirieni, irakieni, turci sau afgani au încercat, în perioada anului trecut, să intre ilegal în România dinspre Bulgaria, fenomenul migraţionist pe raza judeţului Dolj caracterizându-se prin ascunderea în mijloacele de transport sau prin folosirea unor acte false.

Prin Punctul de Trecere de la Calafat au fost înregistrate, anul trecut, 29 de tentative de intrare ilegală în ţară, însemnând 65 de persoane prinse de către oamenii legii.

„Fenomenul migraţionist la frontiera cu Bulgaria, pe raza județului Dolj s-a caracterizat în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017, în special prin trecerile ilegale ale frontierei (prin ascunderea în mijloacele de transport, varientarea punctelor de frontieră) cât şi prin folosirea documentelor de călătorie false sau falsificate, majoritatea fiind documente emise de statele U.E. (Bulgaria, Germania, Belgia, Cehia, Spania, Grecia, Suedia, Franţa), de către cetăţeni din Afganistan, Iran, Irak, Siria, Turcia, Pakistan”, se arată într-un raport al activităţii întocmit de către Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Au încercat să sară gardul

Unul dintre cele mai grave acte de acest gen a fost înregistrat la începutul anului trecut, când un polițist din cadrul S.P.F. Calafat, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona perimetrală a P.T.F. Calafat, a observat că, după ce au trecut podul Vidin – Calafat, două autoturisme conduse de doi bărbați au redus viteza şi au oprit la o distanţă de aproximativ 200 metri de locul în care acesta executa serviciul. Din acele maşini au coborât mai multe persoane care au escaladat gardul ce împrejmuieşte zona administrativă a P.T.F. Calafat. În acel moment s-au luat măsurile ce se impun în astfel de cazuri.

„A fost declanşată o acţiune de tip M în care au fost angrenate efective din cadrul S.P.F. Calafat, S.T.P.F. Dolj şi Poliţia Municipiului Calafat, persoanele fiind reţinute de către poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Calafat. Erau opt persoane care escaladaseră gardul PTF. Cei doi conducători auto, un cetățean indian și un cetăţean italian, împreună cu cei opt migranți, în conformitate cu  art. 13 pct. 3 din Protocolul nr. 366486/2013 privind controlul comun de frontieră la trecerea frontierei din P.T.F. Calafat-Vidin, au fost predați autorițăților bulgare în vederea continuării cercetărilor asupra acestora fiind instituită măsura de interzicere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani”, au transmis reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

 

Sirienii şi irakienii, primii în clasament

Cei mai mulţi dintre cetăţenii care au crezut că îi vor păcăli pe poliţişti sunt sirieni (24), urmaţi de irakieni (12), turci (7), tibetani (4), afgani (4), pakistanezi (2), palestinieni (2), iranieni (2) şi câte o persoană din India, Rusia, Somalia, Libia, Anglia şi Grecia.

Politica