sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Criza materialului lemnos, în dezbatere la Râmnicu Vâlcea

 

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat la finele săptămânii trecute, la o sesiune de consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice și factori interesați din domeniul privat, cu responsabilități în domeniul gestionării fondului forestier din județul Vâlcea. Scopul întâlnirii a fost acela de a evalua problemele din domeniu și de a găsi soluții.

La reuniunea din Râmnicu Vâlcea au participat și reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei, din regiunile de Dezvoltare Sud Vest. Întâlnirea de vineri face parte dintr-un amplu proces de consultări publice inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor.

Probleme semnalate

Policlinica Buna Vestire Craiova

Criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea nesustenabilă a prețului resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestier, supra-reglementarea activităților din domeniu, sunt principalele probleme semnalate de participanții la reuniune.

Promisiuni privind soluționarea

Ioan Deneș a dat asigurări că la toate acele probleme semnalate se vor găsi soluții reale.

„Suntem aici să identificăm, împreună, problemele cu care se confruntă acest sector strategic al României. Și nu sunt puține. De aceea, voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toți factorii responsabili, să se desfășoare cât mai rapid cu putință, eficient, pentru a veni cu soluții reale, fundamentate, care să poată fi asumate și să întrunească un consens cât mai larg”, a spus reprezentantul Ministerului Apelor și Pădurilor.

La sesiunea de la Vâlcea a consultărilor regionale au participat peste 80 de invitați, din județele Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Caraş Severin, Timiş şi Arad.

Politica