joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crimă la SJU Slatina. Infirmierul planificase uciderea asistentei. A lăsat un bilet de adio

Un bilet de adio a fost găsit în locuinţa din Slatina a lui Gheorghe Ghenea, infirmierul de la Spitalul Slatina care a ucis o asistentă, sâmbătă noaptea, bărbatul arătând că a premeditat fapta şi încercând să-şi explice motivele. 

Biletul a fost găsit în locuinţa infirmierului din Slatina, de către sora acestuia. Gheorghe Ghenea susţine în bilet că victima, Ramona Cosmescu, avea o relaţie cu un poliţist şi că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic şi o asistentă. Bărbatul mai scrie că ar fi trebuit să-l omoare şi pe poliţist, adăugând că simte că se sufocă şi nu poate să-şi ducă planul la îndeplinire.

„Această jigodie nenorocită mi-a distrus viaţa. Ea, în cârdăşie cu omul în care am avut cea mai mare încredere, ofiţer sub acoperire la DNA. M-au umilit în cel mai cumplit mod. Din această cauză am trecut la acest gest. Pentru mine era un calvar să mai trăiesc în halul ăsta. (…) Numărul de telefon al acestui animal. Vreau să afle toată lumea de ce am recurs la acest gest să spuneţi la presă tot. (…) Ajunsesem să fiu urât de toată lumea din cauza lor. Îmi pare tare rău că nu pot să-l omor şi pe el. Din mormânt, din Iad de unde dracu oi fi, nu am să-i dau pace. Ar fi multe de spus dar simt că mă sufoc şi nu pot să-mi duc planul la îndeplinire. Am tot amânat din cauza la mama mea care o să sufere, dar nu mai puteam trăi”, scrie Ghenea în bilet.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul a lăsat şi un număr de telefon al presupusului amant al Ramonei Cosmescu, dar şi detalii despre cum poate fi găsit. Şefa Secţiei de Psihiatrie, medicul Cristina Mischie, şi asistenta şefă Alice Popescu ar fi trebuit să fie victimele lui Ghenea, potrivit biletului acestuia. „Porcul de la DNA are nr tel 077########, iar în telefonul meu este trecut PLIMBATU. Are biroul la itnrare pe poarta din spate a Poliţiei Municipiului, cum intri faci în staânga şi urci scările la etajul 1, ultimul pe stânga. Trebuia să omor pe Mischie şi Alice dacă nu reuşeau ei să le bage la puşcărie. Bine că m-am prins la timp. De câte ori m-am întors până acum numai datorită maei mele că o să sufere mult”, se mai arată în bilet.

Cei doi angajaţi ai spitalului, asistenta Ramona Cosmescu, în vârstă de 46 de ani, şi infirmierul, Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, erau împreună de mai multă vreme, cu perioade în care au fost despărţiţi. Sâmbătă noaptea, în jurul orei 12.30, femeia a intrat în sala de tratament cu o cafea, urmată de bărbat, pe la ora 1. 00. Au blocat uşa cu un pat, iar pe la 1.30, colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Personalul medical a bătut la uşă, nu li s-a deschis, şi au chemat pompierii ca să o deblocheze. Au spart uşa şi au găsit-o pe femeie cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului. Martorii spun că în cameră „era abator” din cauza sângelui de pe podea. Femeia lucra din 2002 la Spital Slatina, iar bărbatul din 1994.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că se fac cercetări pentru omor: „În jurul orei 2.00, un medic din cadrul spitalului a solicitat, prin 112, intervenţia în vederea deblocării unui cabinet medical, susţinând că în interior se află o asistentă şi un infirmier, care nu mai răspund. Într-adevăr, ca urmare a intervenţiei, au fost găsiţi cei doi decedaţi. Din cercetările efectuate, până acum, se pare că între cei doi era o relaţie intimă şi din motive de gelozie, el a recurs la acest gest, în sensul că i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit astfel încât a intervenit decesul, după care s-a sinucis şi el”.

Comisie de la Minister, în control la spital

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va trimite o comisie la Spitalul Slatina, pentru a constata dacă actul medical a fost afectat, după ce un infirmier a ucis o asistentă, luându-şi viaţa, ulterior. Managerul unităţii slătinene, Cătălin Rotea, a declarat că „nu este nicio problemă din punct de vedere organizatoric”.

Sorina Pintea a declarat că a rugat conducerea spitalului să dispună consilierea psihologică a personalului medical care era de serviciu, la Secţia de Psihiatrie, în noaptea cumplitului eveniment.

Am constituit o comisie care merge la Spitalul din Slatina. Ne interesează dacă actul medical a fost afectat, dacă există probleme din acest punct de vedere. În cursul acestei zile urmează să primesc un raport complet și vom da un comunicat de presă. Am vorbit cu managerul spitalului din Slatina. Personalul medical care a fost de gardă noaptea trecută a fost trimis acasă. Am rugat conducerea spitalului să ia măsuri în ceea ce privește consilierea psihlogică a acestora, pentru că au fost foarte afectați de incident. În spital sunt psihologi. Sunt lucruri imprevizibile pe care nu le poți controla. Este greu să prevezi o asemenea situație”, a declarat Ministrul Sănătății, pentru Realitatea TV.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că este vorba despre o „procedură normală”.

Ministerul va trimite o echipă, dar este vorba de o procedură normală, în astfel de situaţii. Nu este nicio problemă din punct de vedere organizatoric”, a afirmat Rotea.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că psihologii unităţii medicale le stau la dispoziţie colegilor.

Având în vedere nivelul de stres la care au fost supuşi toţi angajaţii spitalului de pe tura respectivă şi faptul că au fost efectiv traumatizaţi să-şi vadă colegii în acea situaţie, am decis ca ei să beneficieze de consiliere psihologică din partea psihologilor spitalului. Întreg personalul de pe tura de noapte, cred că vorbim de şapte-opt persoane, va beneficia de această consiliere, în următoarele zile. Totodată, le-am spus că dacă simt nevoia pot să îşi ia câteva zile libere şi vom regla graficele de lucru, în funcţie de solicitarea lor”, a afirmat Rotea.

 

Politica