vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlvoi la sambo

Fostă campioană națională de judo, la copii, severineanca Anda Mihaela Vâlvoi a renunțat la sportul care a consacrat-o și a optat pentru sambo.

Deși nu e un sport olimpic, noua disciplină i-a adus luptătoarei de la CSM Drobeta Turnu Severin medalia de bronz, la Campionatul Mondial de Juniori și Tineret, desfășurat în luna octombrie a anului trecut, în Serbia, la Novi Sad.

Recent, Anda Vâlvoi (64 kg) s-a clasat pe locul al III-lea și la Cupa Președintelui Republicii Belarus, competiție organizată la Minsk.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cred că destinul a făcut să ajung la sambo. Fosta mea colegă de la judo Daniela Hondiu practica acest sport de câțiva ani și am zis să încerc și eu. Mi-a plăcut de la început și am decis să mă axez pe sambo, care e o combinație între judo și lupte. E judo-ul vechi, dacă pot spune așa. M-a ajutat faptul că proveneam din judo și, după doar 2 luni de când m-am dus la sambo, am luat bronzul la Mondialele de Juniori și Tineret. Sper să iau medalie și la Europenele de Sambo”, a precizat Anda Vâlvoi.

Ultima sa medalie la judo a fost obțină în februarie 2017, când a luat bronzul la Campionatul Național de Cadeți (U18), de la Suceava.

Politica