Vâlvoi la sambo

Fostă campioană națională de judo, la copii, severineanca Anda Mihaela Vâlvoi a renunțat la sportul care a consacrat-o și a optat pentru sambo.

Deși nu e un sport olimpic, noua disciplină i-a adus luptătoarei de la CSM Drobeta Turnu Severin medalia de bronz, la Campionatul Mondial de Juniori și Tineret, desfășurat în luna octombrie a anului trecut, în Serbia, la Novi Sad.

Recent, Anda Vâlvoi (64 kg) s-a clasat pe locul al III-lea și la Cupa Președintelui Republicii Belarus, competiție organizată la Minsk.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cred că destinul a făcut să ajung la sambo. Fosta mea colegă de la judo Daniela Hondiu practica acest sport de câțiva ani și am zis să încerc și eu. Mi-a plăcut de la început și am decis să mă axez pe sambo, care e o combinație între judo și lupte. E judo-ul vechi, dacă pot spune așa. M-a ajutat faptul că proveneam din judo și, după doar 2 luni de când m-am dus la sambo, am luat bronzul la Mondialele de Juniori și Tineret. Sper să iau medalie și la Europenele de Sambo”, a precizat Anda Vâlvoi.

Ultima sa medalie la judo a fost obțină în februarie 2017, când a luat bronzul la Campionatul Național de Cadeți (U18), de la Suceava.

Populare

Recomandări

Cu fracuri și rochii de epocă „la purtător”. Craiovenii, chemați la paradă

Se împlinesc 120 de ani de la inaugurarea Parcului...

Accident între o mașină și o motocicletă. Un minor rănit

O șoferiță s-a ales cu dosar penal O șoferiță de...

Reghecampf rămâne antrenor la CSU Craiova, în acte

Laurențiu Reghecampf a plecat în Arabia Saudită, să negocieze...

Încă un eșec pentru FCU Craiova și prima victorie pentru Oțelul Galați

FCU Craiova a luat bătaie de la Oțelul Galați,...