joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spadasinii craioveni, campioni naționali la tineret

Zilele trecute, între 24 și 27 februarie, sala de scrimă a LPS Petrache Trișcu Craiova a găzduit Campionatul Național de Spadă la Tineret, la categoriile individual și pe echipe, feminin și masculin. Băieții de la CSU Craiova și LPS Craiova au luat cu asalt podiumul la ambele întreceri, devenind campioni naționali atât la individual, cât și pe echipe. Mihail Oprea, spadasin legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, a câștigat aurul la proba individuală după ce s-a impus în finala competiției în fața sportivului Adam Macska (CSM Satu Mare), cu scorul de 15-13. Alături de el pe podiumul național, au mai urcat pe locurile trei craiovenii Mario Persu (CSU Craiova) și Claudiu Vasilescu (LPS Craiova).

La echipe, CSU Craiova a obținut titlul național după ce s-a impus în ultimul act împotriva sportivilor de la CSM Satu Mare, cu 45-31, componența echipei craiovene fiind Mihail Oprea, Mario Persu, Ovidiu Pîrvuleasa și George Drobot. Pentru bronz la această întrecere s-au duelat pe planșă echipele lui Dinamo București și LPS Craiova, câștigătoare fiind în cele din urmă formația liceului craiovean cu 45-38. Medaliații cu bronz la echipe din partea LPS Craiova au fost Mihai Bigea, Ștefan Bivolaru, Liviu Pascu și Claudiu Vasilescu.

O singură medalie la fete

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă la băieți craiovenii au adjudecat mai toate medaliile naționale, la întrecerea feminină reprezentantele cluburilor gazdă nu au fost la fel de prospere. O singură distincție a fost obținută în cadrul competiției pe echipe, de către CSU Craiova. Echipa feminină a clubului craiovean, formată din Cezara Bolboceanu, Sabina Ecobici, Cristina Matache și Claudia Năboiu, a cucerit argintul după ce a pierdut finala împotriva campioanei absolute, al treilea an la rând, CSA Steaua București (45-34).

Politica