vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

3 craioveni sub comanda lui Țicleanu

Juniorii de la CSU U17, Nițu, Boștină și Markovic, fac parte din lotul tricolor antrenat de fostul mare jucător al Craiovei, Aurel Țicleanu.

Naționala U17 a României are parte în această perioadă de un nou staff tehnic condus de fostul jucător al Craiovei Maxima, Aurel Țicleanu. „Chiose”, care făcea parte din departamentul de scouting al FRF, a fost numit în locul lui Sorin Colceag. Acesta din urmă a fost eliberat din funcție în urma unei analize făcute în cadrul Comisiei Tehnice a FRF, după turneul amical din Turcia, acolo naționala U17 a pierdut primul meci contra reprezentativei Semilunei cu scorul de 6-2 și a remizat în al doilea joc contra aceleiași formații, 0-0. Țicleanu a demarat deja o primă acțiune de pregătire în Cipru și este ajutat în staff-ul tehnic de Adrian Văsâi și Mihai Ianovschi junior.

La acțiunea din Cipru sunt prezenți și trei juniori de la CSU Craiova, Luis Nițu, George Boștină și Jovan Markovic. Ultimul a fost titular în dubla amintită cu Turcia, evoluând toate minutele în partidele respective. Pe lângă cei 3 componenți ai echipei din Bănie, Țicleanu îi mai are la dispoziție pe: Paul Șerban (Academia Gh. Hagi), Ducan Răzvan (FCSB) – portari; Alex Georgescu, Antonio Vlad (ambii Academia Hagi), Alexandru Rus (AFC Ardealul Cluj), Andres Dumitrescu (FC Pitești 2008), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), George Marin, Alexandru Cohan (ambii AS FC Universitatea Cluj), Antonio Ristea (SG Unterrath), Alexandru Catrici (Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), Augustin Negrean, Bogdan Călin, Răzvan Matiș (toţi Academia Gh. Hagi), Alexandru Pogaci (Etoile Carouge FC), Alejandro Craioveanu (Villarreal CF), Vlad Mitrea (Inter Milano), Mihai Nițescu (Petrosport Ploiești), Călin Popescu (ACS Steagu Roșu Brașov), Octavian Cracea (Sporting Juniorul Vaslui), Daniel Toma (Dunărea Călărași) – jucători de câmp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este o generație de care m-am ocupat, pe care o cunosc, am coordonat acțiunile de scouting în urmă cu trei ani, când această echipă s-a format. Soarta a făcut ca acești copii să îmi arate după câțiva ani dacă am lucrat bine sau nu. Această acțiune din Cipru are un rol important, jucătorii convocați trebuie să muncească și să demonstreze că ultimele rezultate negative nu reflectă valoarea lor. Este o generație completă, cu soluții pe fiecare post, dar trebuie să demonstrăm că suntem o echipă. Doar așa putem obține o calificare la EURO care pentru ei, pentru fotbalul românesc ar fi extrem de importantă”, a declarat selecționerul U17, Aurel Țicleanu.

Sub comanda acestuia naționala U17 a disputat marți primul amical în Cipru încheiat 2-2. În acest joc dintre cei 3 jucători convocați de la CSU, Markovic (foto) care a marcat golul doi și Nițu au jucat titulari, iar Boștină a intrat în formula folosită în repriza secundă. Mâine, de la ora 15 va avea loc al doilea meci între Cipru și România.

Acțiunea din Cipru este ultima înaintea startului în Turul de Elită, iar România face parte din grupa a 7-a, alături de Israel, Ungaria, și Slovenia. Turneul va fi găzduit de Ungaria și se va desfășura în perioada 22-28 martie 2018 conform următorului program: 22 martie 2018 Israel – România, 25 martie Ungaria – România, 28 martie România – Slovenia.

Politica