OLT. VIDEO/Fetiţă dusă cu autoşenilata la spital, mai mulţi oameni scoşi de pompieri din nămeţi

O fetiţă, cu stări febrile, din localitatea Ulmi a fost dusă cu autoşenilata câţiva kilometri până la ambulanţa care trebuia să o preia şi nu a putut ajunge din cauza zăpezii.

Misiunea de la Ulmi a început în jurul orei 06.00, catre locul indicat s-au deplasat 15 pompieri, cu ATPVM din cadrul ISU Olt, autoșenilata de la ISU Sibiu și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță. Echipajele s-au deplasat până în apropierea localității Ulmi, iar o distanță de aproximativ cinci kilometri, pana la caz, a fost parcursă cu autoșenilata în care se afla și echipajul medical. Este in drum spre spital fetița. Fetița a fost preluată de autoșenilată și transportată către echipajele medicale, conștientă, stabilă din punct de vedere medical”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt. Fetiţa a fost internată la SJU Slatina.

Pe parcursul serii și nopții, echipajele ISU Olt, autoșenilata ISU Sibiu, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență și societăților de deszăpezire, au desfășurat mai multe misiuni în sprijinul populației afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

În Corabia, un băiat, în vârstă de 17 ani, a anunțat că a fost surprins de viscol în timp ce se deplasa pe jos spre casă și a cerut ajutorul pompierilor pentru a ajunge la domiciliul din cartierul Tudor Vladimirescu. La locul solicitării s-au deplasat membrii SVSU Corabia, cu un utilaj și l-au transportat, in siguranță, pe minor spre casă, după cum au transmis reprezentanţii ISU Olt.

Şapte persoane au fost preluate de pompieri de pe DJ 546, dar probleme au fost şi în alte zone.
„La limita județelor Olt și Teleorman, între localitățile Mandra, Olt și Socetu, Teleorman, două persoane, soț și soție, cu domiciliul în localitatea Dobrotești, Teleorman, au fost surprinse de viscol în autoturism și au solicitat sprijin în vederea evacuării din zona respectivă. SVSU Văleni s-a deplasat cu un utilaj la locul indicat, iar cele două persoane au fost transportate în comuna Valeni. Cele două persoane au rămas peste noapte la rudele din localitate.
Pe Drumul Județean 546, între localitățile Slatina-Brebeni și Brebeni-Coteana, echipajele ISU Olt, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire și Serviciilor Voluntare pentru Situații, au salvat două persoane aflate în autoturisme pe DJ 546 și au preluat din comuna Brebeni un copil și un adult cu probleme medicale.
Pacienții au fost transportați la UPU Slatina, de Autospeciala pentru Transport Victime Multiple și de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță, în stare stabilă.
Echipajele ISU Olt și autoșenilata ISU Sibiu, cu sprijinul utilajelor de deszăpezire și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, au intervenit pe DJ 546 A, între localitățile Brebeni și Schitu, pentru salvarea unor persoane surprinse de viscol. Au fost identificate șapte persoane și trei autovehicule, iar cu ajutorul autoșenilatei cele șapte persoane au fost transportate, în siguranță, către spațiile de cazare puse la dispoziție de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Brebeni”, a mai precizat Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

 

 

Recomandări

Vâlcea. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Olt. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...