sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gigel vrea să-i ia locul lui Marijean în Parlamentul European

Deputatul de Olt Gigel Ştirbu trage sfori pentru a prinde un loc eligibil pe lista pentru europarlamentarele de anul viitor, având promisiunea de la preşedintele PNL Ludovic Orban că va prinde locul patru sau cinci. Ascensiunea parlamentarului oltean este în detrimentul europarlamentarului Marian Jean Marinescu, zis Marijean, care provine din fostul PDL.

Surse politice din interiorul PNL au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că înţelegerea lui Ştirbu cu Ludovic Orban vizează susţinerea actualului şef liberal, în schimbul îndepărtării fostului pedelist Marinescu.

Aşa i s-a promis! Ei, «Coopertiva» şi alţii, au o înţelegere cu Ludovic Orban şi îl susţin, dar cu anumite condiţii. Ştirbu este vicepreşedinte regional şi de aceea l-au şi pus, la momentul acela, sperând că îl vor da pe Marijean Marinescu la o parte”, au declarat sursele citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu toate acestea, Gigel Ştirbu nu este încă sigur de locul pe lista de la europarlamentare, mai ales după ce Ludovic Orban a făcut o vizită de lucru, la Parlamentul European, unde ghid i-a fost chiar Marian Jean Marinescu.

Parlamentarul oltean l-a făcut însă pe Orban să înţeleagă că nimic nu s-a schimbat.

Problema este mai dificilă acum, iar Ştirbu este un pic stresat: Ludovic, ducându-se la Bruxelles şi la Strasbourg, a văzut că Marijean e singurul om care are toate porţile deschise şi că e primit foarte bine de toată lumea, indiferent de culoarea politică. Vă daţi seama că Marinescu are şi susţinerea celor de la Bruxelles, PPE şi aşa mai departe. Iar când s-a întors Ludovic de la Bruxelles, lucrurile s-au mai schimbat, iar la o şedinţă Gigel chiar l-a atacat, vrând să-i dea de înţeles”, au mai afirmat sursele Jurnalul Olteniei.

Potrivit surselor citate, liberalii de bună credinţă îşi pun speranţa într-o sentinţă de condamnare a lui Ludovic Orban, pe 5 martie, măcar cu suspendare. După ce a dezamăgit ca lider al Opoziţiei, Orban ar fi nevoit să demisioneze, trăgându-i în jos pe toţi liderii care îl susţin. Printre aceştia se numără Gigel Ştirbu, despre care se ştie însă că s-a avut bine cu toţi liderii PNL, începând cu Călin Popescu Tăriceanu, care i-a şi năşit un copil.

Politica