joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lansare de carte, la Biblioteca Aman

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” găzduiește miercuri, 28.02.2018, începând cu  ora 13.00, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „Bandele de stradă”, autor Luca Vincenti. Evenimentul va fi moderat de conf. univ. dr. Alice Florescu-Bleotu, Președinte al “Clubului Doamnelor Dignitas” – România.

Invitaţi: dr. Constantin Florea, Inspector Şef, General de brigadă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Mihai Bravul” Dolj; Răzvan Socoteanu, prodecan al Baroului Dolj; lect. univ. dr. Gabriel Tănăsescu şi Claudia Untaru, jurnalist.

„Bandele de stradă”, scrisă de Luca Vincenti, este o carte cenzurată timp de 15 ani, la care autorul a lucrat şapte ani, punându-şi în tot acest timp viaţa în pericol. Cartea fost lansată deja la București și Arad, în data de 28 februarie va fi lansată și la Craiova, la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sociologul şi scriitorul italian Luca Vincenti s-a născut în Genova. A urmat cursurile Facultăţii de Sociologie din Urbino şi a absolvit la Universitatea din Trento, fiind licenţiat în socio-criminologie. Luca Vincenti este primul criminolog european care a reușit să descifreze codurile bandelor și să demonstreze că în Europa ele există.

De asemenea, el a lucrat și ca jurnalist pentru paginile de cultură ale publicațiilor «L’Adige» și «Il Mattino». În anul 2000 publica «Diari di una domenica ultrà» (studiu despre fenomenul hooligans în Italia) și mai târziu în anul 2002 romanul «Lucciola c’è il Sole e Verrà l’Estate».

Politica