joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii a spart gheața la Motru

Marcator: Bogdan Dărăricu 26

Stadion: Minerul (Motru), spectatori 200
Arbitri: Dorin Voina (Reşiţa) – Marian Truţă (Băbeni) şi Alexandru Mihăilă (Rm.Vâlcea)

Pandurii: Stanca (cpt.) – Băjan, Turda, Celea, Vasilescu – Raiciu, Brînzan, Şut – Lemac (83 Pîrvulescu), Dănăricu (60 Munteanu), Ionică (88 Tudoran). Antrenor: Adrian Bogoi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Metaloglobus: Geantă – Agache, Mitroi, Caramalău, Sava (80 Asanache) –  Ispir, Stângă (cpt.), Niculae, Ghenovici (46 Roșu), Dincă (55 Bilciurescu) – Voican. Antrenor: Alin Chiţa

 

Prima etapă din 2018 a adus și prima victorie a sezonului pentru echipa gorjeană, pe teren propriu, la Motru

 

Pandurii Târgu Jiu nu mai câștigase din 9 septembrie 2017, când se impusese cu 2-0 la Balotești. A urmat o serie de rezultate negative, care au culminat cu demisia antrenorilor Adrian Iencsi și Marcel Ploaie. Revirimentul nu a fost adus în 2017 nici de noul tehnician Adrian Bogoi, care, în precedentele 6 meciuri se putea lăuda doar cu 2 remize. Primul meci din 2018 a adus însă prima victorie a echipei gorjene după o secetă de 14 etape. Sâmbătă, Pandurii a dispus cu 1-0 de Metaloblobus București și a obținut  astfel prima victorie a sezonului pe teren propriu, la Motru. Totodată, a fost și primul succes al antrenorului Bogoi pe banca echipei gorjene.

Singurul gol al partidei a fost marcat, în minutul 26, de Bogdan Dănăricu, după o incursiune pe partea stângă de atac a lui Cosmin Ionică. În repriza secundă, echipa preluată, în iarnă, de Adrian Chița a alergat în zadar după egalare, jocul defensiv al gazdelor fiind  greu de descifrat de Metaloglobus. Ocazie clară de gol a avut doar Iulian  Roșu, al cărui șut, din 10 metri, a fost respins, în corner, de portarul Răzvan Stanca, în minutul 57.

După acest succes, Pandurii a acumulat 21 de puncte, dar se află în continuare pe loc retrogradabil.

„Așteptam cu interes acest meci. Ne-am pregătit bine în pauza de iarnă și  suntem bucuroși că am obținut cele 3 puncte. Sper ca lucurile să meargă din ce în ce mai bine. Echipa nu este încă sudată, jucătorii nou-sosiți nu au venit la începutul pregătirii, dar încercăm să-i integrăm încet-încet în echipă și să-i aducem la un stadiu maxim. Avem o echipă foarte tânără, cu o medie de 21,5 ani. Cu Metaloglobus am avut un meci dificil, dar ne-am organizat foarte bine în apărare, fiindcă știam că adversarii sunt puternici pe zonă centrală. În general, sunt mulțumit de toți jucătorii, de efortul lor. În mare parte și-au respectat sarcinile de joc. Sper ca meci de meci să venim cu puncte”, a declarat antrenorul Adrian Bogoi.

Pandurii va juca etapa viitoare la Academica Clinceni. Sâmbătă, în etapa a XXII-a, ilfovenii s-au impus cu 3-1 în deplasarea de la UTA Arad.

Politica