Spectacol tematic de Ziua Olteniei

Pentru prima dată, în acest an, pe 21 martie, oltenii se vor sărbători de ziua lor. Anul trecut, parlamentarii au aprobat un proiect de lege privind instituirea Zilei Olteniei, lege care ulterior a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Inițiatorii proiectului au susținut că ar trebui marcat un moment important, de la 21 martie 1821, când, în urma unui marș, Tudor Vladimirescu intra în București cu o pâine mare în mână, semn al păcii și al belșugului.

Tudor Vladimirescu a fost omul politic care a reușit să zguduie din temelii societatea românească rămasă la nivelul feudalismului și să pună capăt regimului politic fanariot”, mai spun inițiatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, din acest an, pe 21 martie, autoritățile centrale și locale vor fi obligate să organizeze ceremonii și evenimente culturale – concerte sau dezbateri – pentru care ar urma să se aloce fonduri speciale. Un eveniment special pregătește Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, după cum afirmă viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Una dintre instituțiile noastre de reper este Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, care, după evenimente care au adus în atenția publicului obiceiuri străvechi, propune pentru Ziua Olteniei unul dintre cele mai frumoase evenimente din acest an. Este vorba despre spectacolul folcloric tematic „N-auzirăți de-un oltean”, prin care vor fi descrise atât tradiții și obiceiuri oltenești, cât și povestea marilor figuri istorice marcante ale oltenilor, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Constantin Brâncoveanu. Spectacolul va avea loc la Teatrul Național”, a afirmat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Acesta a mai precizat că prima aniversare a Zilei Olteniei va cuprinde mai multe manifestări organizate „sub umbrela” Primăriei Craiova, iar detalii vor fi oferite în perioada următoare.

Populare

Recomandări

Învăţătoare acuzată că a legat cu bandă scotch un elev de 8 ani

Un elev de 8 ani ar fi fost legat...

Voleibalistul Carlos Paez a semnat cu SCM Craiova

Carlos Paez se alătură echipei de volei masculin SCM...

L-ați văzut? Bărbat dat dispărut de familie, căutat de poliție

Polițiștii gorjeni caută un bărbat, de 47 de ani,...

Copii amenințați cu un pistol de jucărie, pe stradă

Un tânăr de 30 de ani, din Severin, a...