Spectacol tematic de Ziua Olteniei

Pentru prima dată, în acest an, pe 21 martie, oltenii se vor sărbători de ziua lor. Anul trecut, parlamentarii au aprobat un proiect de lege privind instituirea Zilei Olteniei, lege care ulterior a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Inițiatorii proiectului au susținut că ar trebui marcat un moment important, de la 21 martie 1821, când, în urma unui marș, Tudor Vladimirescu intra în București cu o pâine mare în mână, semn al păcii și al belșugului.

Tudor Vladimirescu a fost omul politic care a reușit să zguduie din temelii societatea românească rămasă la nivelul feudalismului și să pună capăt regimului politic fanariot”, mai spun inițiatorii.

Astfel, din acest an, pe 21 martie, autoritățile centrale și locale vor fi obligate să organizeze ceremonii și evenimente culturale – concerte sau dezbateri – pentru care ar urma să se aloce fonduri speciale. Un eveniment special pregătește Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, după cum afirmă viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Una dintre instituțiile noastre de reper este Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, care, după evenimente care au adus în atenția publicului obiceiuri străvechi, propune pentru Ziua Olteniei unul dintre cele mai frumoase evenimente din acest an. Este vorba despre spectacolul folcloric tematic „N-auzirăți de-un oltean”, prin care vor fi descrise atât tradiții și obiceiuri oltenești, cât și povestea marilor figuri istorice marcante ale oltenilor, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Constantin Brâncoveanu. Spectacolul va avea loc la Teatrul Național”, a afirmat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Acesta a mai precizat că prima aniversare a Zilei Olteniei va cuprinde mai multe manifestări organizate „sub umbrela” Primăriei Craiova, iar detalii vor fi oferite în perioada următoare.

Populare

Recomandări

Avertizare MAE: Risc ridicat de insecuritate în Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care locuiesc...

VIDEO/ Olt. Incendiu la Giuvărăști

Pompierii ISU Olt au intervenit miercuri noapte pentru stingerea...

S-a surpat din nou o porțiune din DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu a informat miercuri...

Gorj. Profesorul care a întreținut relații sexuale cu o elevă, arestat pentru 30 de zile

Profesorul de informatică George Constantin Ilie, care a întreținut...