marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Trei bărbaţi sub control judiciar, în cazul traficului de influenţă pentru obţinerea permisului de conducere

Procurorii olteni au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a celor doi bărbaţi, din comuna Urzica şi din Slatina, acuzaţi de trafic de influenţă şi cumpărare influenţă pentru că pretindeau sume de bani cuprinse între 300 şi 500 de euro, promiţând în schimb promovarea probei practice pentru obţinerea permisului de conducere. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din Vădăstriţa, acuzat de cumpărare de influenţă.

Poliţiştii DGA Olt au descins la locuinţele bărbaţilor, joi dimineaţa. Potrivit anchetatorilor, bărbatul din Slatina a primit suma de 300 euro prin intermediul inculpatului din Urzica, de la bărbatul din Vădăstriţa, bani ce au fost daţi în schimbul traficării influenţei sale pe lângă funcţionari din cadrul SPCRPCIV Olt, pentru a-i facilita fiicei acestuia din urmă, obţinerea permisului de conducere, cu ocazia susţinerii probei practice a examenului din data de 18 octombrie 2017 şi, respectiv 16 februarie 2018.

Totodată, slătineanul a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, prin intermediul aceluiaşi bărbat din Urzica, de la un alt cumpărător de influenţă, care în prezent este plecat din ţară, bani care au fost daţi în schimbul traficării influenţei sale, pe lângă funcţionari din cadrul SPCRPCIV Olt, pentru a-i facilita fiicei sale obţinerea permisului de conducere auto, cu ocazia susţinerii probei practice a examenului din data de 1 noiembrie 2017.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Surse apropiate anchetei spun că banii nu ajungeau niciodată la lucrătorii Serviciului Permise Auto. Escrocii mergeau „la cacealma”, luau banii de la oameni, iar în cazul promovării examenului transmiteau că datorită mitei au reuşit acest lucru.

Politica