miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 4-a Dolj: FC U își află pe 28 adversarul de la baraj

Campioana Doljului, care va fi cel mai probabil echipa lui Nicolo Napoli, va ști în ultima zi din februarie cu cine se va duela în dublă manșă pentru Liga a 3-a.

Liderul primei ligi județene, FC U Craiova, echipă neînvinsă în cele 17 etape jucate, care are un avans de 11 puncte de ocupanta locului secund Jiul Podari, la 16 de Dunărea Calafat, respectiv 17 de Știința Danubius Bechet, își poate face deja planurile pentru meciul de baraj, care va avea loc în luna iunie. Până la dubla manșă de promovare în Liga a 3-a, trupa lui Nicolo Napoli și Ovidiu Turcu va afla pe 28 februarie cu cine se va duela pentru a merge în eșalonul trei. Adversarul va fi ales din Regiunea 5, Sud-Vest în care se mai regăsesc pe lângă Dolj următoarele județe: Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman și Dâmboviţa. Cum și în celelalte 5 județe este pauză competițională, momentan în campionatele respective în top sunt următoarele echipe: AS Unirea Bascov 45 de puncte, AS Poiana Lacului 31, CS Atletic 2 Bradu 31 – în județul Argeș; Vedița Colonești 27 și Viitorul Văleni-Titulescu 24 – județul Olt; Rapid Buzescu 36 și Astra Plosca 34 – județul Teleorman; Flacăra Horezu 48, Cozia Călimănești 43 și Viitorul Dăești 40 – județul Vâlcea. Dintre echipele enumerate, Unirea Bascov a mai jucat un meci de baraj fiind eliminată de FC Aninoasa din Dâmbovița, iar Flacăra Horezu a pierdut doi ani la rând dreptul de a intra în Liga a 3-a după ce a fost învinsă mai întâi de ACSO Filiași în meciul jucat pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, apoi în ediția următoare de Măgura Cisnădie (județul Sibiu). Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi la Casa Fotbalului, pe 28 februarie, de la ora 9.30, în prezenţa tuturor reprezentanţilor asociaţiilor judeţene de fotbal, iar în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării şi ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, se împart cele 42 asociaţii rezultând următoarele 7 (şapte) regiuni: regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui; regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj; regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu; regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi; regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş,  Teleorman și Dâmboviţa; regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova; regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea.

Pe 16 iunie 2018 (ora 18.00, turul) şi 23 iunie (ora 17.30, returul), cele 42 de campioane judeţene vor juca pentru 21 de locuri promovabile în Liga a 3-a, iar meciurile de baraj se dispută în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica