vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Dacă era uscat, mă târam pe treptele astea. Vreau să îi cer domnului primar dreptul de a protesta că nu are audienţe, că strada mea nu este asfaltată”

Un craiovean, de 72 ani, invalid, care ar fi vrut să ajungă la primarul Craiovei, Mihail Genoiu, pentru a-i cere dreptul de a protesta, a fost ajutat de trecători să urce scările Primăriei. Aceasta întrucât la intrarea principală în Primăria Craiova nu există o rampă specială pentru persoanele cu dizabilităţi. Traian Niculescu spune că vrea să protesteze pentru că primarul nu îl primeşte în audienţă, pentru că strada lui este pietruită şi nu asfaltată ceea ce îi face dificilă deplasarea, dar şi pentru că soţia sa nu primeşte indemnizaţie de însoţitor.

https://www.facebook.com/jurnalulolteniei.ro/videos/1268397739928959/

Omul a venit, joi, la prânz în faţa Primăriei, însoţit de soţie, şi a întrebat dacă poate merge la primar în audienţă. I s-a spus că nu la acel moment, dar că va fi chemată o altă persoană care să îi răspundă la întrebări.
„Voiam să merg la domnul primar, dar văd că nu se poate. Dacă era uscat, mă târam pe treptele astea. Eu vreau să îi cer domnului primar dreptul de a protesta aici. Vreau să protestez că nu are audienţe, să protestez că strada mea nu este asfaltată, s-au făcut nişte gropi acolo…”, a spus Traian Niculescu.
O familie din Gorj, venită la cumpărături în Craiova, s-a oprit şi l-a ajutat să urce treptele de la intrarea în Primărie.
Traian Niculescu spune că a mai încercat să intre în audienţă la primarul Craiovei, dar i s-a spus, de către angajaţii instituţiei, că nu are nicio şansă.
„Nu vreau să mai trăiesc. Vreau decât să mor, este singura mea dorinţă, dar până atunci trebuie să mă lupt. Am venit aici la dumneavoastră, mi s-a spus că nu am nicio şansă să stau de vorbă cu domnul primar şi că să stau de vorbă cu altcineva”, s-a plâns omul funcţionarilor din Primărie.
Profesor pensionar, fost sportiv, bătrânul şi-a pierdut un picior în urma complicaţiilor apărute după ce s-a îmbolnăvit de diabet. Are pensie de handicap, cu evaluare la şase luni. „De parcă până la toamnă îmi creşte piciorul”, spune el. Soţia sa nu primeşte însă indemnizaţie de însoţitor, iar în încercarea de a obţine acest sprijin financiar, cei doi au căutat ajutor la Primărie. Au fost îndrumaţi, spun ei, către o instituţie care nu i-a putut ajuta, fiind astfel puşi pe drumuri. Drept urmare, Traian Niculescu a decis să protesteze. Vrea să vină cu o pancartă în faţa Primăriei şi să-şi exprime nemulţumirea. Una dintre ele este că nu a putut intra în audienţă la primar, iar o alta este legată de starea străzii pe care locuieşte.
„Locuiesc pe o stradă în sectorul zero care are bolovani de râu. Strada Teleajului, în cartierul Catargiu. Nu pot să fac nimic pe ea, nu pot să mă deplasez cu un căruţ, cu un cadru, nu-mi este de niciun folos”, a mai spus bărbatul.
În cele din urmă omul a completat o cerere de autorizare a protestului şi acum aşteaptă un răspuns.
Revenind la problema accesului persoanelor cu dizabilităţi în Primăria Craiova trebuie precizat că există o astfel de rampă de lemn, la o altă intrare în instituţie. Primăria are şi o rampă electrică însă aceasta este defectă.
În ceea ce priveşte audienţele ţinute de primarul Craiovei acestea au loc, conform site-ului Primăriei, numai miercurea, de la 9.30. Cei care vor să meargă în audienţă trebuie să se înscrie. Înscrierile se fac la registratura Primăriei, în fiecare zi, de luni până joi, între orele 8 şi 16.
Craiovenii care au diverse probleme ori solicitări pot merge în audienţă şi la cei doi viceprimari ai oraşului, dar şi la administratorul public.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica