joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Bilanț de wekend la IPJ Mehedinți

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți desfășoară, zilnic, acțiuni pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. Astfel, în acest weekend, în urma a 40 de acțiuni și aproape 120 de intervenții la evenimente, au fost constatate peste 20 de infracțiuni și au fost aplicate peste 600 de amenzi a căror valoare depăsește 200.000 de lei. În perioada 16-18 februarie a.c., 517 poliţişti au acționat, la nivelul județului Mehedinți, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Au fost organizate 40 de acțiuni și s-a intervenit la 119 evenimente, dintre care 30 au fost sesizate prin SNUAU 112. În urma activităților, au fost constatate 24 de infracţiuni, dintre care 9 au fost constatate în flagrant delict. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 602 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 215.365 lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.850 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale polițiștilor. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 8 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 33 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prinși beți la volan

La data de 17.02.2018, ora 03:45, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Serpentina Roșiori fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Mehedinți unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La data de 19.02.2018, ora 03.15, un alt tânăr, în vârstă de 18 ani, a fost depistat de către polițiștii Posturilor de Poliție Gruia și Rogova, în timp ce conducea pe raza comunei Jiana un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost transportat la Spitalul Județean Mehedinți pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite dosare penale.

Politica