joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arestat după ce şi-a înjunghiat tovarăşul de pahar

Un tânăr de 24 de ani din Târgu Jiu a fost arestat preventiv, sâmbătă seara, după ce şi-a înjunghiat prietenul de pahar. Evenimentul a avut loc vineri seara, în locuinţa agresorului, după ce în timpul zilei cei doi au consumat împreună băuturi alcoolice. Cel care a cerut sprijinul medicilor a fost chiar tânărul de 24 de ani, acesta recunoscându-şi fapta.

În cazul bărbatului s-a luat imediat măsura reţinerii, procurorii prezentându-l magistraţilor cu propunere de arestare preverntivă. Sâmbătă seara a venit şi decizia judecătorilor, bărbatul urmând să îşi petreacă următoarele 30 de zile după gratii. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Laza Alexandru-Cristofer, pe o perioadă de 30 de zile, de la 16 februarie 2018 până la 17 martie 2018, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”, a stabilit instanța din Gorj.

Înjunghiat în zona pieptului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conflictul dintre bărbatul de 24 de ani şi amicul său de 31 de ani a avut loc vineri seara, în jurul orei 22.00, în locuința tânărului de 24 de ani, din Târgu Jiu. Acesta este acuzat că și-a lovit prietenul de pahar în zona inimii. Ulterior, agresorul a sunat la 112 și a cerut ajutorul medicilor de la Ambulanță. Victima a ajuns la spital, iar suspectul la cercetări. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj dosarul cu propunerea de arestare preventivă în cauză a inculpatului Laza Alexandru-Cristofer, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, comisă în stare de recidivă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16 februarie 2018. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în seara zilei de 15 februarie 2018, în jurul orei 22.00, în timp ce inculpatul Laza Alexandru-Cristofer se afla în apartamentul său, situat în municipiul Târgu-Jiu, împreună cu persoana vătămată D.I.C., urmare a unui conflict spontan pe fondul consumului de alcool, l-a înjunghiat pe acesta din urmă cu un cuţit tip baionetă cu lama în lungime de 23 de centimetri şi lăţimea de doi centimetri, în zona pieptului. După comiterea agresiunii, inculpatul Laza Alexandru-Cristofer a apelat singur numărul de urgenţă 112, de pe telefonul său şi a recunoscut că a înjunghiat persoana vătămată. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru îngrijiri medicale. Conform concluziilor preliminare ale medicului legist, leziunea traumatică produsă persoanei vătămate D.I.C. a pus în primejdie viaţa acesteia, în lipsa unui tratament medico-chirurgical aplicat de urgenţă putând surveni decesul”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Agresorul este recidivist şi urma să iasă peste două luni de sub subraveghere. Acesta fusese condamnat la închisoare cu suspendare pentru tâlhărie. 

Politica