marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bodycam-uri și la Poliția Locală Slatina

După ce Poliția Locală Craiova a achiziționat 10 bodycam-uri pentru agenții cu atribuții pe linie Rutieră și Direcţia Poliţia Locală Slatina anunță că va cumpăra, în acest an, nouă camere video portabile, care vor putea fi folosite de poliţiştii locali, în timpul misiunii.
Directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat că aceste camere vor fi folosite în „situaţii mai complicate”, imaginile constituind probe în eventuale dosare, în instanţă. Achiziţia celor nouă camere este prevăzută în bugetul direcţiei, alături de alte 45 de camere de supraveghere fixe şi mobile.
„Am prins în buget 456.000 lei pentru achiziţionarea a 25 de camere de supraveghere. Pentru acestea, procedura este în derulare, urmând deja să se încheie. Pentru că s-a terminat anul, suma a fost prinsă obligatoriu anul acesta, ca să putem achita. Am mai prevăzut 370.000 lei pentru alte 20 de camere de supraveghere video mobile. Acesta vin să le înlocuiască pe cele defecte din actualul sistem de supraveghere video al oraşului. Totodată, vom aloca 27.000 lei pentru achiziţionarea a nouă camere video portabile. Pe acestea le voi distribui şefilor de schimb de la cele opt grupe, patru pe Ordine Publică şi patru pe Rutieră, şi una la Disciplina în Construcţii. Atunci când, în teren, sunt situaţii mai complicate, colegii vor filma, iar imaginile vor fi folosite drept probă”, a explicat Adrian Pop.

Politica