marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi. 6 suspecți de gripă, în spital

Șase mehedinețeni suspectați că au contactat virusul gripal au fost internați în spital săptămâna trecută. Dintre aceștia, doar unuia i-au fost recoltate probe pentru testarea cu laboratorul, rezultatele fiind așteptate în perioada următoare. În total, săptămâna trecută, au fost 13 cazuri suspectate a fi contactat virusul gripal.
Pe de altă parte, 1266 de mehedințeni s-au prezentat la medic, săptămâna trecută, cu infecții acute al căilor respiratorii superioare, 22 dintre ei având nevoie de spitalizare. Alți 459 de oameni au dezvoltat pneumopatii acute, în cazul a 37 medicii luând decizia să fie intrenați în spital.
De la debutul sezonului, în județul Mehedinți a fost confirmat un singur caz de gripă, fiind vorba despre un copil de patru ani.
Medicii recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală ca principală metodă de prevenire a îmbolnăvirilor.
„În județul Mehedinți, campania de vaccinare antigripală a început la data de 26.10.2017, când DSPJ a început distribuirea către spitale și unități sanitare ambulatorii a vaccinului gripal.
Ministerul Sănătății a asigurat la nivelul DSPJ următoarele cantități de vaccin gripal: tranșa I = 295 doze din care, până în prezent au fost vaccinate 295 cadre medicale și  personal auxiliar din spitale și din unități sanitare ambulatorii; tranșa a II-a = 19667 (primită în data de 06.12.2017) doze, care a fost distribuită către medicii de familie.
Aceștia au raportat la DSPJ vaccinarea, în săptămâna 05-11.02.2018, a 31 persoane care fac parte din următoarele categorii: 10  persoane, cu vârsta între 6 luni și 64 de ani, aflate în evidență pentru afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienței umane; 0 gravide; 0 cadre medicale și  personal auxiliar  din spitale și din unități sanitare”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mehedinți.

Politica