marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

30 de ani de pușcărie pentru gorjeanul care și-a ucis iubita în bătaie și i-a aruncat urechea în toaletă

Ion Jianu, gorjeanul de 52 de ani, din Motru, trimis în judecată pentru omor calificat, după ce în vara anului trecut și-a ucis iubita, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare. Sentința a fost dată în ziua de 14 februarie, de către magistrații Tribunalului Gorj, hotărârea nefiind însă una definitivă.

Pe lângă faptul că va înfunda pușcăria, bărbatul are de plătit și daune morale. „Condamnă inculpatul la 30 de ani de închisoare pedeapsă principală. (…) Menţine măsura arestării preventive. Obligă inculpatul la plata sumei de 50.000 de lei daune morale către partea civilă I. N. I., 44.000 lei daune morale către partea civilă I. I. A. şi suma de 2.968,65 lei reprezentând despăgubiri civile către partea civilă I. I. A.”, au decis judecătorii gorjeni.

Acte de cruzime

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jianu a fost arestat preventiv pe 1 august 2017, după ce și-ar fi ucis iubita, o femeie de 34 de ani. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj l-au trimis în judecată pentru omor calificat săvârșit asupra unui membru al familiei. „La data de 31.07.2017, orele 03.00-04.05, numitul Jianu Ion i-a aplicat concubinei sale Iliescu Ecaterina Simona multiple lovituri cu pumnii și cu o scândură, pe care s-a găsit fragment de țesut și a izbit-o cu capul de perete, provocându-i leziuni care au condus la decesul acesteia. De asemenea, Jianu Ion a produs victimei suferințe mari, care depășesc cu mult suferințele inerente acțiunii de ucidere, constând în faptul că, folosind cel mai probabil un fragment mai mare de sticlă, când victima se afla încă în viață, i-a secționat urechea dreaptă care a fost găsită în vasul de WC, printre resturi de țigări, așchii de lemn și fire de păr, i-a retezat părul în mod inegal cu același obiect tăietor, producându-i multiple plăgi tăiate la nivelul feței și scalpului. Tot în vasul de WC a fost găsit un fragment de țesut de aproximativ 2cm/1cm, cu margini neregulate, provenind din zona urechii secționate”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Politica