vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Story Wood Cut”, în Parcul Tineretului

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova organizează în „Parcul Tineretului” prima rezidență culturală dedicată amenajării urbane: „Story Wood Cut”. Evenimentul se va desfășura în perioada 06 – 12 Mai 2018, iar în cadrul acestuia sculptori renumiți din țară vor fi invitați să transforme trunchiuri de copaci în figurine din povești.
„Parcul Tineretului ca zonă de agrement și promenadă a Municipiului Craiova este un punct de atracție permanent pentru societatea civilă și prin urmare trebuie acordată o atenție deosebită.
Vegetația parcului în continuă schimbare creează un mediu propice amenajărilor din peisajul urban dar se transformă de-a lungul timpului într-un spațiu mai puțin prietenos din punct de vedere estetic.
În anul 2017 RAADPFL Craiova a demarat acţiunea de taiere a arborilor uscați din „Parcul Tineretului” Craiova conform cu prevederile HCL nr. 132/2006 și Caietului de Sarcini privind amenajarea, întreținerea și înfrumusețarea zonelor verzi din Municipiul Craiova. În urma tăierii arborilor din specia stejar și frasin identificați de către specialiștii Ocolului Silvic Craiova ca reprezentând un pericol pentru cetățenii vizitatori ai „Parcului Tineretului” din Craiova au fost păstrate in situ numeroase trunchiuri cu grosimi mai mari și înălțimi până la 1,5 m în vederea executării de sculpturi cu caracter ambiental promovând spațiul public prin creații artistice dedicate publicului larg.
Astfel, se urmărește invitarea a 6 artişti sculptori din regiunile importante ale țării: Transilvania, Maramureş, Moldova, Banat și Oltenia care, pe perioada rezidenței culturale vor crea opere de artă dedicate copiilor ilustrând prin sculpturi imagini cu eroi și personaje celebre din operele dramatice pentru copii dar şi pentru a întări ideea diseminării creațiilor culturale la nivel național susținând turismul cultural”, au transmis reprezentanții Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.
Tema propusă anul acesta este: „Personaje celebre din lumea poveștilor”. Evenimentul se înscrie în seria celor ce vor fi organizate cu ocazia Centenarul Marii Uniri „venind în întâmpinarea acestei sărbători prin identificarea și invitarea unor artiști din zone ce acoperă întreaga hartă culturală a României”, mai arată reprezentanții instituției de cultură.

Politica