vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Muncă la negru în două spălătorii din Târgu Jiu

Şase persoane care prestau muncă la negru au fost depistate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, cu ocazia verificărilor de săptămâna trecută. Patru dintre aceste persoane nu aveau încheiat un contract individual de muncă, iar alte două prestau muncă în afara orelor stabilite în contract. 
Două spălătorii auto din municipiul Târgu Jiu foloseau în activitate câte un angajat cu care nu încheiaseră anterior un contract individual de muncă, iar un angajator din domeniul comerţului din comuna Padeş folosea, în aceleaşi condiţii, doi salariaţi. Pentru fiecare persoană, inspectorii de muncă au aplicat o amendă de 20.000 de lei.
Alte două cazuri de muncă nedeclarată au fost constatate în comuna Albeni, angajaţii încadraţi în muncă în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial fiind depistaţi la muncă în afara orelor de program. Pentru abaterile constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 95.000 de lei, din care 80.000 de lei pentru muncă nedeclarată, şi au impus celor 13 angajatori sancţionaţi măsuri pe care trebuie să le ducă la îndeplinire.
Amenzi și pentru nerespectarea securități și sănătății în muncă
Pentru verificarea respectării normelor legale în ceeea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă au fost efectuate şapte controale la tot atâţia angajatori, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale din care două amenzi în valoare totală de 9.000 de lei. „Pentru a evita recidiva în ceea ce priveşte încălcarea legislaţiei muncii, angajatorii sancţionaţi de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru muncă nedeclarată vor fi informaţi în scris despre principalele obligaţii pe care trebuie să le respecte în relaţiile de muncă, cât şi despre sancţiunile pe care le riscă în caz contrar”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Politica