vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai mulți bani pentru Cultură

Instituțiile de cultură aflate în subordinea Primăriei Craiova primesc mai mulți bani în acest an, în vederea organizării evenimentelor dedicate anului Centenarului, după cum afirmă edilul șef al urbei, Mihail Genoiu. În plus, în acest an va fi marcată și Ziua Olteniei.
„La Cultură, Recreere și Religie vreau să vă spun că sumele alocate pentru 2018 sunt aproximativ de trei ori mai mari decât în 2017. Sunt sume care sunt pe de o parte alocate suplimentar instituțiilor de cultură, atât la Opreră, cât și la Filarmonică, cât și la Ansamblul Maria Tănase, tocmai pentru a susține evenimentele deosebite din anul Centenarului și tot ce înseamnă manifestările legate de Centenar”, a spus primarul Craiovei.
Potrivit acestuia, în 2018 vor fi organizate mai multe evenimente „importante”.
„Sunt o salvă de evenimente, realizate atât prin Direcția Serviciu de Imagine al Primăriei, dar și prin aceste instituții de cultură. Vreau să vă spun, numai ca un simplu exemplu, în anul 2018 se alocă o sumă de 2.500.000 Festivalului Shakespeare față de bugetul de anul trecut al municipiului Craiova pentru acest capitol, de 1.700.000 lei. Să nu uităm că pe lângă aceasta avem foarte multe festivale, avem foarte multe evenimente, iar ceea ce la ora aceasta înseamnă două evenimente importante – Ziua Olteniei, pe 21 martie, și Centenarul, vor fi lucruri deosebite cu care să putem să ne remarcăm în întreaga țară. Cel puțin la nivelul Zilelor Olteniei am avut discuții și întâlniri atât cu președintele Consiliului Județean Dolj, cât și cu echipa de imagine de acolo, cu conducerea Teatrului Național, cu Universitatea din Craiova, unde am stabilit, împreună, evenimente, manifestări și spectacole de mare anvergură pe care să le facem împreună. Vreau să vă dau doar două exemple, de Zilele Olteniei vom avea la Universitate un eveniment cultural deosebit, iar de Zilele Craiovei vor fi evenimente culturale cu totul și cu totul deosebite față de tot ceea ce s-a întâmplat până acum”, a mai spus Mihail Genoiu fără însă a da detalii despre aceste evenimente, întrucât nu le deținea.
Conform proiectului de buget pe 2018 ce va fi supus votului consilierilor municipali în ședința de joi, bugetele de venituri şi cheltuieli ale celor cinci unităţi de cultură se prezintă astfel: Opera Română Craiova îşi propune, în anul 2018, un buget în sumă de 12.767,00 mii lei, din care 12.587,00 mii lei sub formă de transferuri alocate prin bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova; Filarmonica Oltenia îşi propune, în anul 2018, un buget în sumă de 11.725,00 mii lei, din care 11.395,00 mii lei sub formă de transferuri alocate prin bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova; Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” îşi propune, în anul 2018, un buget în sumă de 3.774,00 mii lei, din care 3.574,00 mii lei sub formă de transferuri alocate prin bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova; Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” îşi propune, în anul 2018, un buget în sumă de 2.236,00 mii lei, din care 2.006,00 mii lei sub formă de transferuri alocate prin bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova; Casa de Cultură „Traian Demetrescu” îşi propune, în anul 2018, un buget în sumă de 1.302,00 mii lei, din care 1.301,00 mii lei sub formă de transferuri alocate prin bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova.

Politica