vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Slatina actualizează cartea funciară la fostul Colegiu „Mincu”. Ultimele măsurători nu corespund cu cele iniţiale

Consilierii locali vor fi chemaţi să aprobe, în următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care vizează actualizarea cărţii funciare la fostul Colegiu Tehnic „Ion Mincu” din Slatina.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că a fost nevoie de actualizarea cărţii funciare deoarece noile măsurători făcute prin GPS nu corespund cu documentele existente, mai vechi.

Facem o actualizare a cărţii funciare după ce coordonatele GPS de la ultimele măsurători nu corespund cu cele vechi, iniţiale. Trebuie promovată o hotărâre de consiliu local prin care face această actualizare. Este ultimul pas pentru a primi acel aviz de la Ministerul Educaţiei pentru schimbarea destinaţiei pentru a muta acolo DASIP, Loctrans şi Poliţia Locală”, a afirmat Stăncioiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public (DASIP), operatorul transportului public în comun Loctrans şi Dispeceratul Poliţiei Locale îşi vor muta sediile în fosta clădire a Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Slatina.

În urma rezultatelor dezastruoase înregistrate, în ultimii ani la examenul de Bacalaureat, dar şi din cauza numărului scăzut de elevi, primăria a decis desfiinţarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Slatina, începând cu anul şcolar 2014-2015.

Imobilul în care funcţiona fostul Colegiul Tehnic „Ion Mincu” oferă posibilitatea funcţionării Dispeceratului Poliţiei Locale la parametri maximi.

După cum ştiţi, Dispeceratul Poliţiei Locale este foarte mic, iar din punct de vedere tehnic nu avem unde să punem toate acele televizoare unde să fie urmărite imaginile surprinse de camerele de supraveghere din oraş. La momentul acesta, doar aproximativ 30 la sută din camere pot fi urmărite din cauza limitării spaţiului pe care îl avem. Acolo, sunt acele săli de clasă mari, unde pereţii pot fi umpluţi cu televizoare şi unde putem să vedem în timp real, sută la sută din imaginile surprinse”, a explicat primarul Emil Moţ decizia schimbării destinaţiei imobilului.

Politica