joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Terase, chioșcuri pentru fructe și hale moderne, în târgul din 1 Mai

Chioșcuri pentru comercianții de legume și fructe, spații pentru terase, sistem de acces în baza unor bariere și patru hale pentru vânzarea hainelor la mâna a doua, așa se dorește a funcționa, începând cu acest an, târgul din cartierul „1 Mai”. Infrastructura a intrat deja în plin proces de modernizare, din toamna anului trecut și imediat ce vremea va permite se va turna și al doilea strat de asfalt.

Potrivit directorului SC Târguri și Piețe, Alin Mărăcine, spaţiile comerciale vor fi amenajate de către comercianţii care vor închiria terenurile, autorităţile locale având obligația să asigure accesul la reţelele de utilităţi. Pentru fiecare metru pătrat închiriat persoanele interesate plătesc 18 lei/lună.

4 terase și 18 chioșcuri de legume/fructe

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru terase există deja trei clienți, iar pentru chioșcurile de legume și fructe au fost ocupate 13 spații dintre cele 18 disponibile.

Am avut licitația pentru terasele de alimentație publică. Au fost patru clienți dar unul a renunțat, astfel sunt trei dar vom relua licitația. Pentru sectorul de legume fructe sunt 18 poziții. 13 au fost deja ocupate și pentru celelalte cinci s-au depus deja caietele de sarcini deci se va rezolva și acest aspect. Noi închiriem terenul, tariful fiind de 18 lei/mp/lună”, a explicat Alin Mărăcine.

400.000 de lei pentru hale

Comercianții care își vor construi spațiile de vânzare trebuie să respecte modelul agreat de autoritățile locale. S-au purtat discuții în acest sens și fiecare știe ce are de făcut. În paralel cu aceste terenuri pregătite, reprezentanții SC Târguri și Piețe Craiova vor să amenajeze, pe platoul central, și patru hale. Aici se vor vinde hainele la mâna a doua, costurile estimative ale construcției fiind de 400.000 de lei.

Pe platou vom construi patru hale. Am prins proiectul în bugetul pentru acest an. Costurile sunt de aproximativ 400.000 de lei, pentru aceste hale. În ceea ce privește celelalte spații, toate se vor amenaja de către clienți, dar respectând un anumit model. Deja am vorbit și s-au luat decizii. Referitor la teren, acesta este pregătit. S-a turnat un strat de asfalt și imediat ce vremea ne va permite se va turna și cel de-al doilea. Ne dorim și un sistem cu bariere pentru accesul dinspre strada Râului și am prins și acest lucru în buget”, a conchis directorul SC Târguri și Piețe.

Politica