sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Erminio Sinni și Titziana Camelin, Xandra și Vyros, planuri pentru Lisabona după semifinala Eurovisionului de la Craiova

Juriul celei de-a treia semifinale a concursului Eurovision, organizată la Craiova, în incinta Teatrului Național „Marin Sorescu”, a trimis în marea finală trei concurenți, respectiv Erminio Sinni și Titziana Camelin (locul I), Xandra (locul II) și Vyros (locul III). Câtă vreme cei din juriu au stabilit clasamentul, Dan Helciug și Florin Ristei cu trupa au asigurat buna dispoziție prin momentele lor artistice. Gazdele evenimentului au fost Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu. Aceștia au prezentat fiecare concurent în parte, aducând totodată în fața spectatorilor și telespectatorilor imagini surprinse în municipiul Craiova. S-a pus accent pe obiectivele urbei, amintind aici Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă din Craiova, punctele importante din Centru Vechi sau stadionul.

La egalitate de puncte, italienii Erminio Sinni & Titziana Camelin (52 de puncte) și românca Xandra (52 de puncte) s-au calificat în finala Eurovision România 2018, primind cele mai multe voturi din partea juriului după cea de-a treia semifinală de la Craiova. Cu 37 de puncte primite, Vyros are și el planuri pentru Lisabona, având deja pregătit un program pentru marea finală de la București. Evenimentul din Capitală va avea loc la Sala Polivalentă, pe 25 februarie. În ultimul act al selecţiei naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs. Următoarele semifinale ale Selecţiei Naţionale vor avea loc la Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie).

Târgujianca de 16 ani, apreciată de cei din juriu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cea mai mică dintre concurenți a fost o târgujiancă. La doar 16 ani, Elena Hasna a avut un moment artistic foarte bun, după cum au apreciat cei din juriu.

Ai o voce superbă. Poți face lucruri foarte frumoase cu ea. Dacă îți dai tu voie, sigur vei reuși”, a fost mesajul unuia dintre membrii juriului.

Gorjeanca a obținut 25 de puncte și chiar dacă nu a reușit să-și împlinească visul, acela de a reprezenta România la Eurovision, adolescenta are la dispozițiile edițiile viitoare. Mica interpretă a cântat în spectacole în România, precum şi în Franţa, Olanda, Bulgaria şi Statele Unite ale Americii, având nu mai puțin de 50 de premii obținute grație talentului și muncii sale.

Politica