sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Retrospectiva lu’ Buzatu

de Horațiu Buzatu

 

Luni 29 ianuarie

Săptămâna trecută s-a sfârșit cu premier interimar, așa că noua săptămână nu putea începe altfel decât prin votarea în Parlament a noului guvern Dăncilă. Astfel, în spectacolul PSD conduce România, avem actul IV, Dăncilă. Interesant este că noul primul ministru al României este o femeie, situație care nu s-a mai întâlnit de pe vremea guvernului Dăscălescu, când primul ministru era Elena Ceaușescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dar ziua mai conține și o aniversare tristă: pe 29 ianuarie 1990, pe străzile Bucureștiului s-a desfășurat o contramanifestație organizată de Ion Iliescu și FSN, cu participarea multor „oameni de bine” și a multor mineri aduși din Valea Jiului în trenuri speciale. Printre alte lozinci, manifestanții au strigat și „Moarte intelectualilor!”. Privind la guvernul colegilor lui Ion Iliescu, pot să constat – cu părere de rău – că le-a reușit aproape tot ce și-au propus.

Marți 30 ianuarie

Ionel Arsene, fost deputat PSD și actual demnitar al partidului de guvernământ, începe o nouă zi în arestul Poliției Bacău. Nu asta ne îngrijorează, probabil că omul se bucură nu doar de avocați buni ci și de protecția partidului. Mai greu va fi pentru protejatul său, pe care l-a impus ministru (da, băi, ministru!). După cum se vorbește, bietul Dan Andrușca nu are și alte priceperi cu excepția celei de a ține corect umbrela deasupra șefului. Ionele, Ionele, cui ne lăsași ???

Miercuri 31 ianuarie

Liviu Dragnea anunță că miniștrii și demnitarii PSD-ului vor renunța la protecția SPP deoarece… îi spionează, mă-nțelegi. În decizia lui Dragnea se simte nostalgia după protecția pe care i-au asigurat-o băieții ăia cu cefe groase când a avut înfățișare la Înalta Curte de Casație.

Lăsând gluma la o parte, mă întreb dacă dna. Dăncilă o fi singurul prim-ministru dintr-o țară membră NATO care nu beneficiază de protecția unui serviciu de pază specializat… Sau or mai fi și alte cazuri ?

Joi 1 februarie

PNL pune piciorul în pragul Senatului și îl scoate de la șefia Comisiei Economie Industrii și Servicii pe senatorul Daniel Zamfir. Măsura este corectă, deoarece omul devenise un propagandist pentru diverse măsuri economice cu iz socialist, din care cea mai cunoscută era inițiativa de limitare a dobânzilor. De altfel, nu întâmplător, proiectul de lege respectiv era susținut prin semnătură de toată floarea pesedismului românesc.

Acum se mai pune problema doar unde se va muta dl. senator. La o bursă neoficială de pariuri, cota era în favoarea ALDE cu 6 voturi din 10, PSD cu 3 din 10 și culmea (!) 1 vot pentru PMP-ul lui Băsescu…

Vineri 2 februarie

Prin țară încep să circule fluturașii de salarii aferenți lunii ianuarie. Oamenii încep să înțeleagă că o nouă minciună guvernamentală se adaugă scumpirilor devenite tot mai frecvente. De exemplu, începutul anului era limita majorărilor cu 80% promise în sistemul de învățământ. Evident, nici vorbă de așa ceva. În schimb, se vorbește tot mai mult despre… o nouă reformă a învățământului, care se va baza pe comasare de școli și implicit pe reducerea personalului din învățământ. Altfel spus, concedieri în loc de majorări salariale !

Sâmbătă 3 februarie

Săptămâna se încheie frumos, cu o declarație a ministrului agriculturii care crede că un ou de găină ar costa 50 de bani. Nu-mi dau seama de unde are atât de multă dezinvoltură dl. Daea și nici cum reușește să treacă cu atâta ușurință de la oi la găini, dar pentru că-i sâmbătă, am avut zi de aprovizionare, iar eu am cumpărat zece ouă cu exact zece lei.

Sigur, o explicație poate că există: deși aflat la Buzău, unde se ocupă cu promovarea programului guvernamental „Alege oaia!”, este posibil ca dl. ministru să fi cumpărat ouăle lui Adrian Năstase.

 

Politica