joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spectacol caritabil pentru Irina. Tânăra diagnosticată cu cancer are în continuare nevoie de sprijinul nostru!

Irina, tânăra din Craiova care de aproape două luni duce o luptă crâncenă cu o formă agresivă de cancer, are în continuare nevoie de sprijinul celor din jur! Adolescenta se află la tratament într-o clinică din Franța, dar pentru a se face bine mai are de trecut câteva obstacole. Mai sunt două ședințe de chimioterapie, apoi operația, după care se impune continuarea tratamentului. Costurile sunt enorme, fapt pentru care cei care o cunosc fac tot posibilul să strângă suma de bani necesară. Astfel, elevii au dat dovadă de o nouă mobilizare și au reușit să organizeze un spectacol caritabil, cu mari soliști de muzică populară. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Craiova, în seara zilei de 14 februarie. Cei care vor participa la spectacol îi vor oferi Irinei „Șansa la iubire”, cum este promovată acțiunea.

Tinerii din Craiova care s-au implicat de la bun început în acțiunile de ajutorare a Irinei nu au lăsat nicio clipă garda jos. Astfel, pentru luna februarie aceștia au reușit să organizeze un spectacol folcloric, în scopul strângerii unor fonduri pentru Irina.

Continuăm să o ajutăm pe Irina, eleva din Colegiul Național <<Elena Cuza>>, diagnosticată cu o tumoră malignă osoasă. Momentan ea se află la tratament în Franța, urmând să mai treacă prin două ședințe de chimioterapie, iar apoi va avea loc intervenția chirurgicală. Pentru toate acestea are în continuare nevoie de ajutorul și implicarea noastră! De aceea, vă așteptăm miercuri, 14 februarie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților Craiova, pentru a vă bucura de un spectacol folcloric, în scopul strângerii de fonduri pentru Irina”, a spus unul dintre elevii implicați în organizarea spectacolului umanitar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ansamblul Maria Tănase și o solistă din Gorj

În seara zilei de 14 februarie, pe scenă vor urca soliștii, instrumentiștii și dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, anunțându-și prezența și o solistă a Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, Roberta Crintea. Iubitorii de muzică populară se vor bucura de melodiile următorilor artiști doljeni: Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâțu Stoian, Liliana Popa, Cristian Bănățeanu, Liviu Dică, Aneta Șișu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Ciri Mayer, Manuela Motocu și Răzvan Măgureanu. Prețul unui tichet de donație este de 20 de lei sau de 30 de lei, la secțiunea VIP. Cei care sunt interesați pot lua legătura cu Ana Avram (0728.926.386) sau cu Adi Triță (0785.633.501).

Am intrat în durere atât de nepregătită”

În tot acest timp, veștile despre Irina sunt bune. Tânăra are un blog pe care scrie zilnic, reușind astfel să păstreze legătura cu toți cei care o așteaptă acasă. Povestea Irinei a început în urmă cu două luni. Aceasta s-a trezit într-un coșmar dar a avut puterea să înceapă lupta cu boala. Drumul nu i se pare ușor de parcurs, însă adolescenta își dorește cu ardoare să câștigea această bătălie.

Ziua în care am aflat s-a transformat într-un coșmar, iar eu voiam să mă trezesc. Am luat la analizat ce am făcut bine, ce am greșit și totul se transforma într-un calvar. Inima și mintea se puseseră pentru prima oară de acord. Neînțelegere… Totul mă depășea. Tot ce aflasem călcase de mult liniile înțelegerii mele. Toți anii în care am încercat să trăiesc după anumite principii, dați uitării atât de repede. Plini de eșec. Am intrat în durere atât de nepregătită. Mă simțeam neinformată. Neputincioasă. Fricoasă. Plină de regrete. „Ce puteam sa fac? Ce am de făcut? De ce mi se întâmplă asta? De ce fix acum? De ce mă apăsa totul atât de rău?”. Am fost pusă față în față cu viața. Fără să fiu întrebată, fără să cunosc măcar o parte din ceea ce ascunde. Prea timpuriu. Mi-am dorit să trăiesc așa că am pornit la drum. Un drum anevoios. Plin de obstacole și gropi adânci. Intrasem deja în joc și știam că trebuie să-l câștig. Voiam cu ardoare să ating cupa”, este unul dintre mesajele Irinei.

Am cunoscut oameni buni, plini de curaj și gata să te ajute”

Cât despre oamenii din jurul ei, de aici și de peste hotare, Irina este fascinată de curajul acestora. Curajul de a o sprijini în crunta bătălie cu boala.

Am cunoscut oameni buni, plini de curaj și gata să te ajute. Oameni care, auzind o veste proastă s-au zbătut ca într-un ocean să ajungă la suprafață și să ajute. Ajutor care le depășea puterea. Am simțit iubirea. Iubirea care m-a încălzit și încă o face, vindecând ușor, ușor, atât durerea, cât și suferința. Pe un tărâm necunoscut am întâlnit persoane care știu să te facă să te simți bine, care știu să interacționeze cu tine și cu toate nevoile tale. Am învățat să fac diferența între micile probleme care ni se par copleșitoare în anumite perioade ale vieții și adevăratele probleme cu care trebuie să ne confruntăm. Am învățat că viața e nedreaptă, dar în ciuda neechitației, ne-o dorim cu ardoare. Am învățat că la nevoie devii mai puternic decât te-ai văzut toata viața ta”, mai spune Irina într-o altă postare pe blogul său.

Politica