vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi. Trafic feroviar blocat, după ce un marfar cu motorină a deraiat

UPDATE/Trenurile de noapte, rerutate

Trenurile de noapte care circulă pe magistrala 900 Bucureşti – Craiova – Filiaşi – Dorbeta Turnu Severin – Timişoara Nord vor fi rerutare prin Filiaşi- Târgu Jiu – Simeria – Lugoj – Timişoara, iar la trenurile Interregio de zi se efectuează transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între Gârniţa şi Drobeta Turnu Severin Mărfuri şi retur, anunţă CFR Călători.

„Rugăm pasagerii să se informeze înainte de efectuarea călătoriei. Dacă se doreşte renunţarea la călătoria cu trenurile afectate, pasagerii vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare”. – CFR Călători

Policlinica Buna Vestire Craiova

CFR Călători anunță că la acest moment, între stațiile Drobeta Turnu Severin – Gârniţa (și retur) se asigură transbordare auto la următoarele trenuri :

–         IR 1797 București Nord – Timișoara

–         IR 1692 Timișoara – București Nord

–         IR 1591 București Nord – Drobeta Turnu-Severin

–         IR 1590 Drobeta Turnu-Sverin – București Nord.

„La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial de criză, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor. Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului și vor interveni pentru reparaţii la linie şi componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

UPDATE/ O bucata din sina de cale ferata s-a rupt. Interventia pentru deblocarea zonei este una de durata.

Patru vagoane ale unui marfar care transporta motorină au deraiat, în această dimineaţă, în judeţul Mehedinţi, unul dintre ele răsturnându-se.Circulaţia feroviara între staţiile CFR Valea Albă şi Drobeta Turnu Severin Mărfuri (Şimian) este întreruptă total.

Daniel Burchel

 

Incidentul s-a produs în această dimineaţă în jurul orei 05.10. Trenul 80592-1 aparţine operatorului GFR.

Trenul compus din 20 de vagoane încarcate cu motorină circula pe relatia Ploieşti Est-Drobeta Turnu Severin.

„Nu sunt victime. Cei aproximativ 100 de călători dintr-un tren de navetă care urma să tranziteze zona au coborât în stația Balota și au fost preluați de mijloace auto. Se va face transbordare la următoarele trenuri din grafic”, au precizat reprezentanţii CFR Călători.

Cu aproximativ 30 minute înaintea evenimentuui trenul staţionase 50 de minute în staţia Balota. La Balota este cea mai mare pantă feroviară de pe rețeaua căilor ferate române, motiv pentru care aici opresc obligatoriu toate trenurile, pentru a le fi verificat sistemul de frânare.

Acum este aşteptat, de la Craiova, trenul macara, pentru a repune pe şine vagoanele deraiate.

Echipajele de intervenţie sunt la faţa locului.

Politica