30 Ianuarie – Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală

Siguranța elevilor constituie o condiție fundamentală pentru organizarea unui proces educațional de calitate, performant, iar prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor reprezintă o prioritate a polițiștilor doljeni.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au desfaşurat în perioada 29-30 ianuarie 2018 activităţi preventive, menite să marcheze Ziua Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoala.

Aceştia au participat alături de reprezentanti ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova la un workshop interactiv organizat la Palatul Copiilor, în cadrul căruia participanții, elevi, profesori şi părinţi, au primit informații concrete privitoare la modul de reacție în cazul constatării unor fapte de violență verbală, psihică, fizică, la nivel orizontal (între elevi) și vertical (între elevi și adulți/cadre didactice) și au exersat competențe legate de prevenirea acestui fenomen în cadrul diferitelor cercuri de specialitate. În cadrul fiecărui atelier s-a lucrat transdisciplinar, tema abordată fiind violența școlară, rezultatele fiind remarcabile. Cei peste 500 de participanți, din cadrul Palatului Copiilor și cluburilor din județul Dolj, au conştientizat că violența poate fi prevenită cu un efort personal, prin implicare și considerație față de ceilalți.

Deasemenea, si elevii Liceului “Tudor Arghezi” au analizat împreună cu polițiștii cauzele și formele de manifestare ale violenței școlare și cele mai eficiente metode de prevenire ale acestui tip de comportament. Discuțiile au fost însoţite de vizionări ale unor filme de scurtmetraj și s-au axat pe teme legate de prevenirea delincvenței și măsurile ce trebuie luate pentru a evita victimizarea copiilor în şcoală.

Recomandări

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

CJ Mehedinți va asigura hrana sportivilor de aur de la CSS Orșova

România a încheiat Campionatele Europene de Canotaj de la...

Vâlcea. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...