vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Descinderi la Târgu Cărbunești. Polițiștii au găsit 80 de cartușe, pistoale și arme albe

Polițiștii din Gorj au efectuat mai multe percheziții, duminică, în orașul Târgu Cărbunești în casele unor persoane de etnie romă, care au fost implicate într-un scandal, în piața din localitate. Acțiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal deschis în urmă cu o săptămână, după ce doi frați au fost reținuți pentru că au bătut un localnic în piața din Târgu Cărbunești.

Oamenii legii au deschis dosarul penal pe 19 ianuarie, atunci când un localnic a apelat serviciul 112 pentru a anunța scandalul. În urma perchezițiilor de duminică, cinci persoane cu vârste cuprinse între 17 și 55 de ani au fost conduse la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, două dintre ele, tată și fiu, de 37 respectiv 17 ani, fiind reținute. În locuințele acestora au fost găsite 80 de cartușe, două pistoale și mai multe arme albe.
„Cu această ocazie au fost identificate două pistoale letale, 80 de cartușe, având capsa nepercutată și un tub cartuș cu capsa percutată, precum și mai multe corpuri contondente. În baza probatoriului administrat, față de un tânăr, de 17 ani şi un bărbat de 37 de ani, ambii din localitate, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, cu propunere de arestare preventivă”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Politica