sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RTS, ţinta hackerilor

Radio Televiziunea Severin a fost atacată cibernetic de două ori în ultimele zile. Pentru prima dată, la sfârşitul săptămânii trecute, hackerii au intrat în serverele televiziunii şi au şters informaţia, astfel că timp de opt ore, postul nu a putut emite.

Miercuri, hackerii au atacat pagina de facebook a televiziunii şi au şters mai multe ştiri publicate.

Prima dată au intrat în servere, în tot, ne-au şters toată emisia, tot ce aveam stocat, programe. Am stat fără emisie opt ore, şi au încercat să ia şi pagina de facebook a televiziunii. Atunci n-au reuşit. Reuşiră în dimineaţa asta. Intrară iar prin reţele dar nu mai reuşiră să producă pagube, dar reuşiră să ia pagina de facebook a televiziunii şi s-o transforme în RTS Constanţa”, a declarat directorul RTS, Adrian Bidilici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii RTS au depus plângere atât la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, cât şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Curios este că una dintre adresele IP (Internet Protocol) de pe care a fost accesată reţeaua RTS ar aparţine unei alte televiziuni din oraş.

Am verifict IPurile de pe care s-a accesat, iar unul dintre ele aparţine televiziunii Tele 2 din Drobeta Turnu Severin. Nu ştim dacă este cineva de acolo responsabil sau nu. Acest lucru va fi stabilit de anchetatori în urma audierilor”, a mai spus Bidilici.

Politica